AfterDawn logo

Metan Threads nyt käytettävissä Euroopassa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kesällä julkaistu Metan Threads -palvelu on tähän asti loistanut poissaolollaan Euroopassa, mutta nyt tähän on tullut muutos.

Threadsin EU-julkaisu tapahtui torstaina 14. joulukuuta klo 13.00. EU-alueella palvelun julkaisua on jouduttu odottelemaan, sillä palvelu ei nähtävästi ollut yhteensopiva Euroopan unionin digimarkkinasäädöksen (Digital Markets Act, DMA) kanssa, jonka ideana on suojella käyttäjien yksityisyyttä ja estää suuria yhtiöitä käyttämästä väärin markkinavoimaansa.

Palvelua voi käyttää osoitteessa threads.net tai mobiilisovelluksella (Google Play ja App Store).

Threads kilpailee suoraan nykyään Elon Muskin omistaman X:n eli entisen Twitterin kanssa. Threadsiin tehdään lyhyitä 500 merkin viestejä. Sinne voi jakaa esimerkiksi vain tekstiä, kuvia tai linkkejä.


Kirjautumisessa hyödynnetään Instagram-tiliä, ja Threadsissä voi helposti seurata samoja tilejä, joita seuraa Instagramissa. Threadsin julkaisuja voi myös jakaa Instagramin tarinoihin. Instagramin profiilissa puolestaan näkyy linkki omaan Threads-tiliin.

Threads julkaistiin kiirellä ja keskeneräisenä, mutta se on viime aikoina saanut uusia ominaisuuksia, sillä palveluun tuotiin juuri aihetunnisteet. Tosin yhteen julkaisuun voi lisätä vain yhden tunnisteen.

Metan suunnitelmana on tehdä Threadsistä osa fediversumia, joka on kolmansien osapuolten hallinnoimien palvelinten verkosto. Siinä kolmannet osapuolet ovat yhteydessä toisiinsa ja voivat viestiä keskenään. Threads käyttää ActivityPub-nimistä protokollaa viestintään muiden kyseistä protokollaa käyttävien palvelinten kanssa. Tämän ansiosta esimerkiksi Mastodonissa voi seurata Threads-tilijä ja tilien julkaisuja. Meta parhaillaan testaa ActivityPub-protokollan lisäämistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki