AfterDawn logo

Astro A50 X -kuulokkeet yhdistyvät eri pelilaitteisiin HDMI -liitännän avulla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti Astro A50 X -pelikuulokkeet, jotka sopivat sellaisille, joilla on käytössä kaksi konsolia sekä PC-tietokone.

Kuulokkeiden mukana tulee Base Station -lataustelakka, joka hyödyntää ensimmäistä kertaa PLAYSYNC-teknologiaa.

Telakasta löytyy pari HDMI-sisääntuloa. Näihin yhdistetään PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsolit. Telakka puolestaan sitten yhdistetään HDMI-liitännällä televisioon. HDMI-liitännän lisäksi telakka tulee yhdistää USB-C-liitännän avulla kumpaankiin konsoliin.

HDMI 2.1 -liitäntästandardia käyttävä lataustelakka voidaan liittää suoraan 4K-televisioon läpivientiä varten, mikä takaa ensiluokkaisen äänentoiston heikentämättä kuvan- tai äänenlaatua. Telakka tukee myös 120 hertsin näytönpäivitystä sekä VRR- ja ALLM-ominaisuuksia. Ilmeisesti tuki 8K-tarkkuudelle on tulossa myöhemmin.

Kun kuulokkeet nostetaan käyttöä varten telakasta, televisio osaa automaattisesti vaihtaa äänisignaalin suoraan kuulokkeisiin. Mikäli siis kuulokkeita ei käytä (eli kuulokkeet ovat telakassa), ääni tulee tällöin television kaiuttimien kautta tai soundbarin kautta.


Henkilö ottamassa valkoisia kuulokkeita telakasta

Kolmatta HDMI-porttia ei PC:tä varten löydy, mutta yhdistäminen onnistuu sellaiseen USB-C-liitännän kautta.

Virallisesti tuettujen laitteiden listalta ei löydy esimerkiksi Nintendo Switchiä, mutta kuitenkin myös näiden laitteiden kanssa telakan ja kuulokkeiden pitäisi toimia.

Vaihtaminen laitteesta toiseen tapahtuu helposti kuulokkeessa olevaa vaihtopainiketta painamalla. Lisäksi telakasta löytyy Bluetooth-yhteys, joten esimerkiksi peliäänien rinnalle voi helposti tuoda Discord-keskustelun suoraan älypuhelimesta.

Kuulokkeiden ja telakan yhteys toteutetaan Logitechin Lightspeed-tekniikalla.

Astro A50 X -pelikuulokkeet käyttävät 40 millin PRO-G GRAPHENE -elementtejä äänentoistossa. Kyseiset elementit löytyvät myös Logitech G Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeista, mutta nämä eroavat toisistaan jonkin verran.

Tuettuja tilaääniominaisuuksia ovat Dolby Atmos- ja Windows Sonic Spatial Audio -standardit Xbox Series X/S-pelikonsoleilla ja Windows 10/11 -tietokoneilla sekä 3D Audio -standardi PlayStation 5 -pelikonsolilla.

Kuulokkeiden oman taajuuskorjaimen asetuksia voidaan muokata tietokoneella Logitech G HUB -ohjelmistolla tai älypuhelimella Logitech G -sovelluksella.

Yhdellä latauksella kuulokkeiden akku kestää noin 24 tuntia 78 desibelin äänenvoimakkuudella käytettynä. Kuulokkeet ladataan lataustelakassa ja itse telakka saa virtansa mukana tulevasta usb-c-kaapelista.

mustat ja valkoiset logitech Astro A50 X pelikuulokkeet telakassa


Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Kierrätysmuovin osuus kuulokkeissa on vähintään 35 prosenttia, jolla minimoidaan valmistuksen hiilijalanjälki.

Halvalla näitä kuulokkeita ei saa, sillä suositushinta on 399 euroa. Toisaalta kyseessä on tietylle pelaajalle suunnattu tuote, ja vastaavanlaisia kuulokkeita ei varmaankaan muuten ole tarjolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki