AfterDawn logo

Starlink -nettiyhteys myös Qatar Airwaysin lennoille - voi käyttää myös nousun ja laskun aikana

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

SpaceX:n tarjoama Starlink-satelliittinetti on saanut ensimmäisen ison lentoyhtiön asiakkaakseen, kun Qatar Airways ottaa käyttöön Elon Muskin yhtiön nettiyhteydet lennoillaan.

Qatar Airways kertoo tiedotteessaan satelliittiyhteyden saavuttavan jopa 350 Mbps nopeuden - vaikkakin kyseinen kaista lienee jaettu kaikille lennolla oleville matkustajille. Erikoisuutena mainitaan myös se, että nettiyhteys toimii koko lennon ajan, myös lennon valmistelujen, nousun ja laskun aikana.

Nettiyhteys kuuluu ilmeisesti myös lentolipun hintaan eli Qatar Airways ei veloita netin käytöstä erillistä korvausta, kuten monet muut yhtiöt tekevät. Starlink ja Qatar Airways ovat valmistelemassa tekniikan käyttöönottoa ja tarkkaa aikataulua sille, milloin Starlink on käytössä Qatar Airwaysin lennoilla, ei kerrota. Nettiin kytkeydytään normaaliin tapaan WiFi-yhteyden kautta, eli lentokone itsessään yhdistää langattoman lähiverkkonsa nettiin Starlinkin kautta.


Starlink on jo aiemmin solminut vastaavan sopimuksen mm. airBalticin kanssa. Suomeen Starlink saapui vuoden 2022 lopulla ja nykyisin Starlinkin laitteistoja voi ostaa mm. Clas Ohlsonin myymälöistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki