AfterDawn logo

Lentoyhtiö airBaltic varustaa kaikki koneensa Starlink- satelliittinetillä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Hiljattain Suomessa saataville tullutta SpaceX:n Starlink-satelliitti-internetjärjestelmää pääsee pian käyttämään myös lennon aikana, sillä latvialainen lentoyhtiö airBaltic ilmoittaa varustavansa koko Airbus A220-300 -laivastonsa kyseisellä järjestelmällä.

Matkustajille netin käyttäminen tulee olemaan ilmaista sekä vaivatonta, sillä käyttäminen ei vaadia erillistä kirjautumissivua.

airBalticin mukaan Starlink kykenee toimittamaan lentokoneisiin jopa 350 Mbit/s -nopeuden jopa vain 20 millisekunnin viiveellä. Kyseisen nopeuden ansiosta lentokoneen matkustajat voivat jopa pelata nettipelejä lennon aikana.


airBaltic työskentelee yhdessä SpaceX:n kanssa saadakseen vaaditun lisätyyppihyväksynnän ja sen odotetaan aloittavan Starlink-järjestelmän asentamisen koko airBalticin Airbus A220-300 -laivastoon tänä vuonna.

Suomessa Tampere-Pirkkalan lentoasema toimii airBalticin kotikenttänä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki