AfterDawn logo

YouTuben Premium Lite -jäsenyys poistettiin saatavilta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTube on päättänyt poistaa saatavilta YouTube Premium Lite -jäsenyyden, joka on halvempi vaihtoehto tavallisesta Premium -jäsenyydestä.

Premium Lite julkaistiin pari vuotta sitten muutamissa maissa, kuten Suomessa. Kyseessä oli nähtävästi jonkinlainen kokeilu, joka ei koskaan ollut kovin laajasti käytettävissä. Aiheesta kertovan The Vergen mukaan YouTube ei kertonut varsinaista syytä Premium Liten lakkauttamiselle, mutta YouTube kuitenkin jatkaa Premium Liten muiden versioiden kehittämistä.

YouTuben tukisivuilla kerrottaan, että Premium Lite poistettiin käytöstä 25.9.2023, eikä tilaus ole saatavilla uusille jäsenille. Kiitoksena Premium Lite -jäsenyydestä YouTube tarjoaa yhden kuukauden Premium -jäsenyyden maksutta 26.9.2024 saakka. Kiitos ei ole kovinkaan kummoinen, sillä normaalistikin uudet jäsenet saavat Premiumin käyttöön kuukaudeksi maksutta.


Premium maksaa Suomessa 11,99 euroa kuukaudessa. Perhepaketin hinta on 17,99 euroa kuukaudessa ja opiskelijat saavat tilauksen 6,99 eurolla. Premium Lite maksoi 6,99 euroa kuukaudessa.

Yhdysvalloissa Premiumin hinnat nousivat hiljattain, mutta Suomessa toistaiseksi hinnat ovat pysyneet samoina.

Premium Lite -jäsenyydellä pystyi katsella YouTubea ilman mainoksia. Tavallisella Premium -jäsenyydellä saa lisäksi käyttöön muita ominaisuuksia, kuten taustakuuntelun ja lataukset offline-katselua varten sekä mainoksista vapaan kuuntelun YouTube Musicissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki