AfterDawn logo

Samsung tuo pilvipelipalvelut vuoden 2020 televisioihin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung on vahvistanut Gamescom 2023 -tilaisuudessa, että se tuo pilvipelipalvelut vuoden 2020 televisiomalleihin. Asiasta kertoo esimerkiksi The Verge.

Alkuperäisesti Samsung julkisti Gaming Hubin vuoden 2022 televisioihin, joka niputtaa yhteen kaikki pelaamiseen liittyvät asiat. Tuon jälkeen pilvipelipalvelut tulivat saataville vuoden 2021 televisiomalleihin. Nyt myös vuoden 2020 mallit saavat käyttöönsä pilvipelipalvelut.

Vuoden 2020 mallit eivät saa samaa Gaming Hubia, joka on käytössä uusimmissa televisioissa, vaan ne tulevat saataville erillisinä sovelluksia. Pohjoismaissa eroa ei huomaa, sillä täällä Gaming Hub ei ole käytössä edes uusimmissa malleissa.


Samsung ei toistaiseksi ole vahvistanut pilvipelipalveluita, jotka vanhempiin televisioihin tulee saataville. Tällä hetkellä Samsung tukee Xboxin pilvipelipalvelua, Nvidia GeForce Nowta, Amazon Lunaa, Utomikia ja Blacknutia.

Pilvipelaamista varten televisioon tulee liittää Bluetooth-peliohjain, ja suurin osa näistä on tuettu Samsungin toimesta.

Pilvipelipalvelut saapuvat vuoden 2020 televisioille myöhemmin tämän vuoden aikana. Tarkkaa päivämäärää ei ole annettu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki