AfterDawn logo

Samsung Gaming Hub ei tule saataville Pohjoismaissa mutta pelisovellukset tulevat

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung Nordic tiedottaa, että vuoden 2022 televisiomallit ja Smart Monitor -näytöt saavat heinäkuun ensimmäisellä viikolla päivityksen, joka tuo mukanaan uusia pelisovelluksia. Kyseessä ei kuitenkaan ole Samsungin Gaming Hub, jonka jakelu aloitettiin tietyillä alueilla ja maissa viime viikolla.

Samsungin Gaming Hub on uusi osio television käyttöliittymässä, joka niputtaa yhteen kaikki pelaamiseen liittyvät asiat. Gaming Hub sisältää erilaisia pilvipelipalveluita, mutta sen kautta voi myös hallita HDMI-liitäntään yhdistettyjä pelikonsoleita. Lisäksi Gaming Hub ehdottaa esimerkiksi pelaamiseen liittyviä videoita YouTubesta.

Samsungin Gaming Hub -käyttöliittymä

Tätä käyttöliittymää ei Pohjoismaissa nähdä.

Samsung vahvisti AfterDawnille, että Gaming Hub ei tule saataville Pohjoismaissa.

Pohjoismaissa eri pilvipalvelut lisätään Smart Hub -käyttöliittymään, jossa näkyvät myös muut television sovellukset.

Sovellukset tulevat saataville ohjelmistopäivityksen kautta, joka julkaistaan alustasta riippuen heinäkuun ensimmäisellä viikolla.


Pohjoismaissa saataville tulevat NVIDIA GeForce Now, Google Stadia sekä Xbox-sovellus, joka on toistaiseksi saatavilla vain Samsungin televisioissa.

"Xbox on ollut aiemminkin Samsungin integroitu kumppani ja se jakaa visiomme ja sitoutumisemme tavoitella parasta mahdollista pelikokemusta kotioloissa. Olemme innoissamme voidessamme syventää kumppanuuttamme Xbox-sovelluksen avulla, joka antaa Samsung Smart TV -käyttäjille pääsyn satoihin Xbox Game Pass -peleihin. Jatkossa käyttäjämme voivat pelata suosikkipelejään entistä helpommin", sanoo Niilo Kokko, Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden koulutusvastaava.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT