AfterDawn logo

Antenni-tv-verkon valtakunnallinen HD-tarjonta kasvaa kahden uuden ohjelmistotoimiluvan myötä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt kaksi uutta ohjelmistotoimilupaa televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa. Pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat on myönnetty Rockway Oy:lle ja Turner Broadcasting System Europe Limited:lle.

Rockway Oy:n TapahtumaTV Eveolle on myönnetty pitkäaikainen ohjelmistotoimilupa. Aiemmin kanavalla on ollut lyhytaikainen ohjelmistotoimilupa antennitelevisioverkossa.

Tapahtumiin ja niihin liittyviin oheisohjelmiin keskittyvä TapahtumaTV Eveo aloitti toiminnan Suomessa loppuvuodesta 2022.

Toinen lupa on myönnetty Turner Broadcasting System Europe Limited:lle kanavalle CNN International, jonka ohjelmisto koostuu pääosin uutissisällöistä ja ajankohtaisohjelmista.

Nyt myönnetyt luvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli 10.1.2027 asti.

"Antenni-tv-verkon valtakunnallinen HD-tarjonta laajenee uuden ohjelmistotoimiluvan myöntämisen ansiosta", kertoo päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen. "Tuemme media-alan kehitystä mahdollistamalla toimivat taajuudet alan toimijoiden tarpeisiin laajalti koko Suomessa. Näin edesautamme myös sitä, että television ja radion palveluita on meille kaikille monipuolisesti saatavilla ympäri maan."

Traficom kertoo, että ohjelmistotoimilupa myönnetään, jos verkossa on riittävästi vapaata kapasiteettia kaikille hakijoille. Jos kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai jos luvan myöntämisellä arvioidaan olevan huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, siirtyy ohjelmistotoimiluvan ratkaiseminen valtioneuvostolle.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Eipä ole kaikki nykyisetkään kanavat HD versioina antennissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki