AfterDawn logo

Valokuitunen sai uuden rahoituspaketin - mahdollistaa valokuidun rakentamisen 400 000 kotitalouteen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Capman Infran ja Telian omistama Valokuitunen on solminut uuden lähes 400 miljoonan euron velkarahoitussopimuksen, yritys tiedottaa.

Rahoituspaketti koostuu 285 miljoonan euron suorasta lainasta ja 100 miljoonan lisälainamahdollisuudesta. Uuden järjestelyn taustalla on ryhmä kansainvälisiä pankkeja, KfW, SEB, Societe Generale, Credit Industriel et Commercial ja NIBC.

Valokuitunen on suomalainen yritys, joka rakentaa avointa valokuituverkkoa ympäri Suomen. Verkon voi hankkia vaikkapa Gigantin kautta.

Yritys tiedotti kolmisen vuotta sitten, että se rakentaa Suomeen valokuituverkkoa 200 000 kotitaloudelle investoimalla valokuituverkkoihin 200 - 300 miljoonaa euroa seuraavien vuosien aikana.


Valokuitusen rakentama tai rakenteilla oleva verkko ulottuu jo nyt 190 000 suomalaiseen kotitalouteen. Uuden rahoituspaketin avulla verkkoa rakennetaan 400 000 kotitalouteen ympäri Suomen.

"Uusi rahoituspaketti on hyvä osoitus yhtiömme laadukkaasta ja luotettavasta liiketoiminnasta. Nyt solmittu rahoitusjärjestely on luonteeltaan erittäin vahva ja antaa yhtiön kasvulle erinomaiset edellytykset. Uusi sopimus takaa vankan taloudellisen pohjan pitkälle tulevaisuuteen," sanoo Valokuitusen talous- ja rahoitusjohtaja Juho Ansio.

Yhtiön mukaan Suomen valokuituinfrastruktuurin kattavuus on ollut roimasti jäljessä muihin Pohjoismaihin ja lukuisiin Euroopan maihin verrattuna. Suomen kattavat mobiiliverkot eivät yksin pysty vastamaan dataliikenteen määrän kasvuun. Ne tarvitsevat rinnalle valokuidun, joka on tiedonsiirtoratkaisuna nopein ja varmin.

"Me suomalaiset olemme viimeisen parin vuoden aikana heränneet nopeiden ja toimintavarmojen tietoliikenneyhteyksien merkitykseen. Sen myötä myös yhtiömme kasvu on ylittänyt kaikki odotukset. Uusi rahoituspaketti vahvistaa asemaamme Suomen suurimpana valokuituverkkojen rakentajana ja takaa sadoille tuhansille suomalaisille pääsyn avoimeen ja toimintavarmaan tietoliikenneverkkoon, jossa asiakas voi itse valita ja kilpailuttaa oman internetliittymänsä," sanoo Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.

Valokuitunen ei ole ainoa yritys Suomen markkinoilla, joka laittaa kymmeniä miljoonia euroja valokuituun. Elisa tiedotti hiljattain laittavansa 200 miljoonaa euroa tulevien vuosien aikana valokuituverkkoon. Myös Valoo on tehnyt satojen miljoonien arvosta sopimuksia valokuidun rakentamiseen ja Lounea rakentaa tämän vuoden aikana 40 000 uutta liittymää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki