AfterDawn logo

Valoo Täyskuitu teki myös 70 miljoonan euron sopimuksen - tällä viikolla julkaistu sopimuksia yhteensä 220 miljoonan euron edestä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu rakentaa tulevina vuosina valokuitua satoihin tuhansiin suomalaisiin koteihin. Kyseessä on pitkän linjan investointi Suomen tiedonsiirron varmuuteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen.

Aiemmin tällä viikolla yhtiö julkaisi sopimuksen TLT-Connection Oy:n kanssa, jonka arvo on noin 150 miljoonaa euroa.

Nyt sopimukset on tehty myös Netel Oy:n ja Konepalvelu Kuivas Oy:n kanssa. Netelin kanssa tehdyn nelivuotisen sopimuksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa ja Kuivaksen kanssa tehty 30 miljoonan euron sopimus ulottuu viidelle vuodelle.


Tiedotteessa ei tarkemmin kerrota, minne verkkoa näillä sopimuksilla rakennetaan.

"Valokuituverkkojen rakentamisessa on nyt kova buumi. Olemme myyneet kymmeniä tuhansia liittymiä ja rakennamme jo ensi vuonna enemmän valokuitua kuin kukaan aiemmin Suomessa. Vuoden aikana verkkomme piiriin tulee 50 000 uutta kotitaloutta yli 20 kaupungissa. Pelkästään näiden investointien koko on lähempänä sataa miljoonaa euroa. Netelin ja Kuivaksen kanssa solmitut sopimukset ovat merkittävässä roolissa varmistamassa kykyämme toimittaa satoja tuhansia liittymiä eri puolille Suomea", Valoo Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna sanoo.

Netel Oy toteuttaa tietoliikenne- ja sähköverkkojen suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa ympäri Suomen. Konepalvelu Kuivas Oy on 2012 perustettu sähkö- ja tietoliikenne verkkoja rakentava yritys Pohjois-Pohjanmaalta.

Ylläpidämme AfterDawnin foorumin puolella listaa valokuidun saatavuudesta eri puolilla Suomea.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki