AfterDawn logo

Bingin tekoälyä käyttävä keskustelu osaa nyt tulkita kuvia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Alkuvuoden aikana esitelty tekoäly-Bing, joka tuli kaikkien käytettäväksi muutama kuukausi sitten, on saanut uuden ominaisuuden.

Keskusteluun voi nyt syöttää kuvia ja pyytää tekoälyä tulkitsemaan kuva. Selaimessa tai mobiililaitteissa toimivalle ominaisuudelle voi ladata kuvan laitteelta, syöttää kuvan URL-osoitteen tai ottaa uuden kuvan käyttäen mobiililaitteen tai tietokoneen kameraa.

Kuvan tulkinnassa hyödynnetään OpenAI:n GPT-4 -kielimallia, ja pikaisen testin perusteella tunnistaminen toimii melko hyvin.

Syötin Bingille kuvan jalkapalloseura FC Bayern Münchenin lipusta, jonka Bing tunnisti oikein ja kertoi sen sisältävän punaista ja valkoista väriä sekä seuran logon ja tähtikuvion.


Kuvassa lipun vieressä on myös samaisen seuran huivi, mutta tuon Bing tulkitsi kuuluvan osaksi lippua kertoen, että lipussa on valkoinen hapsureuna ylä- ja alareunassa.

Bingin keskustelun kuvatoiminto saapuu nyt nettiversioon ja mobiililaitteille. Myöhemmin se tulee saataville myös Bing Chat Enterpriseen.

Hiljattain Googlen Bard-tekoäly tuli käytettäväksi Suomessa. Myös Bardissa on vastaavanlainen kuvahaku, mutta toistaiseksi ominaisuus ei toimi suomeksi.

Lue myös: Mikä tekoäly on paras? ChatGPT vs Bing vs Bard, botit vastasivat kysymyksiimme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki