AfterDawn logo

Tekoälyä käyttävä Microsoft 365 Copilot sai korkean hintalapun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Microsoft julkisti aiemmin tänä vuonna suunnitelmansa tuoda OpenAI:n GPT-4 -tekoälyn osaksi koko Microsoft 365 -tuoteperhettä eli käytännössä kaikkiin mahdollisiin Microsoftin yritysasiakkaille tarkoitettuihin hyötyohjelmiin.

Nyt Microsoft on paljastanut palvelun hinnan, joka on melko korkea.

Microsoft 365 Copilot maksaa 30 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohden ja on saatavilla osana Microsoft 365 E3, E5, Business Standard ja Business Premium tilauksia.

Microsoft 365 Copilot lisää melkoisesti kustannuksia yrityksille. Esimerkiksi Microsoft 365 E3 maksaa Suomessa 37,70 € yhden käyttäjän osalta kuukaudessa ja Microsoft 365 Business Standard maksaa 11,70 € kuukaudessa yhden käyttäjän osalta.


Suuren hinnan omaava Microsoft 365 Copilot osaa muun muassa tiivistää Teams-palaverin sisällön ranskalaisiksi viivoiksi ja luoda sähköpostiviestejä Outlookissa.

Muutaman kuukauden aikana palvelua on testannut 600 yritystä ympäri maailman. Microsoftin mukaan käyttäjien innostus palvelua kohtaan kohtaan kasvaa koko ajan. Microsoftin mukaan pian kukaan ei halua työskennellä ilman Copilotia.

Microsoft ei vielä kertonut Copilotin tarkempaa saatavuutta.

Microsoft julkisti hinnan paljastuksen yhteydessä myös Bing Chat Enterprisen, joka on käytännössä sama kuin tavallinen Bing Chat, mutta tarjoaa parempaa suojaa käyttäjille. Microsoftin mukaan käyttäjä- ja yritystiedot ovat suojattuja, eivätkä ne vuoda organisaation ulkopuolelle.

Bing Chat Enterprise tulee käyttöön tänään ja se kuuluu osaksi Microsoft 365 E3, E5, Business Standard ja Business Premium ilman lisäkustannuksia. Myöhemmin Bing Chat Enterprise tulee saataville itsenäisenä palveluna 5 dollarin kuukausihinnalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki