AfterDawn logo

S-ryhmä avaa täysin automaattisen Salen Tampereelle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

S-ryhmä avaa Tampereelle Suomen ensimmäisen täysin automatisoidun S-kaupan. Kaupassa ei ole käytössä edes itsepalvelukassaa, vaan se ilmeisesti vastaa Amazonin kehittämää täysin automatisoidun kaupan konseptia.

Tekniikan uuteen kauppaan toimittaa kotimainen Blockstore Group, joka on erikoistunut automatisoitujen kauppojen konseptien kehitykseen.

Kauppa toiminee Blockstore Groupin sivuilla esitellyllä tavalla:

  • Asiakas avaa kaupan oven joko mobiilisovelluksella tai maksukortilla
  • Kaupassa olevat kamerat ja muut anturit tunnistavat asiakkaan itselleen valitsemat tuotteet automaattisesti. Viivakoodeja ei tarvitse lukea. S-ryhmän mukaan tunnistaminen perustuu osittain mm. hahmontunnistukseen.
  • Asiakas voi lastata ostokset suoraan kauppakassiinsa, jo valitessaan ne hyllystä.
  • Lopuksi kävellään pois kaupasta. Ostokset veloitetaan siltä kortilta, jolla kauppaan tultiin sisään.


Pilottikokeiluun on valittu Tampereen Puutarhakadun Sale, joka muutetaan täysautomaattiseksi kaupaksi elo-syyskuun taitteessa. Kauppa tulee olemaan auki ympäri vuorokauden, mutta sen valikoimasta puuttuvat tupakka- ja alkoholituotteet sekä muut ikärajavalvottavat tuotteet.

S-ryhmän mukaan kaupan henkilökunta jatkaa Pirkanmaan Osuuskaupan palveluksessa uudella työnkuvalla.

S-ryhmä on tänä vuonna myös laajentanut robottilähettien käyttöä yhdeksään uuteen kaupunkiin, joten osuuskauppaketju on vahvasti ollut ottamassa uutta teknologiaa käyttöönsä.

Syksyllä avattava Sale ei ole Suomen ensimmäinen täysin ilman henkilökuntaa toimiva kauppa, mutta S-ryhmän mukaan se on ensimmäinen laajan valikoiman automaattinen päivittäistavarakauppa Suomessa. Kauppaan tulee myös Prisman noutopiste.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki