AfterDawn logo

Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta

AfterDawn AfterDawn
9 kommenttia

Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan.

Verkkokauppajätti uskoo kehittämänsä teknologian olevan valmis kaupalliseen kokeiluun ja ensimmäinen Amazon Go -myymälä avataan yhtiön kotiseudulle Seattleen ensi vuoden aikana. Amazon ei paljastanut kovin tarkkaan millä tavoin se seuraa kauppaan marssivien asiakkaiden tekemiä ostoksia, mutta kaupoissa hyödynnetään joka tapauksessa konenäköä ja syväoppimista – asiakkaita ja ostoksia siis seurataan kaupoissa kameroiden avulla.

Kauppaan astuva asiakas tunnistetaan älypuhelimeen asennetun Amazon-sovelluksella. Tämän jälkeen asiakas kerää ostoksensa ja lähtee kaupasta pois. Ostosten hinta veloitetaan automaattisesti pois lähdön yhteydessä Amazoniin yhdistetyltä tililtä.

Amazon vakuuttaa, että sen käyttämä teknologia kykenee ylläpitämään ajantasaista ostoskoria vaikka tuotteita ottaisi hyllystä ja pistäisi ne takaisin.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

9 KOMMENTTIA

Lumikki1/9

Jolloin saavutetaan se yhteiskunnan tarkoitus että aina vaan enemmän ihmisiä työttömäksi.

Seuraava vaihe kun itseajavat autot valtaavat markkinat on että koko marketti muuttuu varastoksi. Josta robottiautot vain kuljettavat netistä valittuja tuoteita suoraan kotiin.

DeNiWar2/9

Kaikilta vain unohtuu nostettavien pörssikurssien ja ikuisesti kasvatettavan voiton huumassa sellainen pieni juttu, että kun automaatiolla ja digitalisaatiolla (joka herrojen paasauksessa luo työpaikkoja) tehokkaasti hävitetään näitä työpaikkoja tavallisilta kansalaisilta (kassat, kuljetus, asiakastuki/palvelu, kohta siivous ja vanhustenhoito) jotta saadaan pörssimiljonäärille miljoonia lisää karsimalla kustannuksia.
- Että kenellä kohta on varaa työttömyyden lisääntyessä, tulojen huvetessa ja asumis&elämiskustannusten noustessa ostaa niitä tuotteita joita automaattikassa myy ja robottiauto kuljettaa?

Esim. työttömiksi jääneillä entisillä kassahenkilöillä ja autonkuljettajilla on entistä vähemmän palkkatuloja käytettäväksi tuotteiden ostamiseen.

G0lden_Kebab3/9

2 edellistä kommenttia = Aamen.

Mennääs sata vuotta eteenpäin, niin ei tarttee nostaa persettä kun kaikki on virtuaalista ja automaattista.

Kysymys: Mikä estää pöllimisen tuolta, jos vaan <sammutat> vaikka luurisi sisään skannauksen jälkeen kokonaan? Tai hyppäät puomin yli, menet samalla avauksella kaverin kanssa...jnejne

Dafly4/9

Pari ekaa kauhistelivat työpaikkojen vähenemistä. On hienoa, kun kaupasta pääsee nopeasti pois ilman kassajonotusta ja autokin ajavat tulevaisuudessa itsestään, jolloin liikenne on turvallisempaa ja matkalla voi vaikka levätä.

Kyllä sitä työttömyyskorvauksillakin pärjää ja kulttuuria on enemmän kun mitä ehtii kuluttaa.

G0lden_Kebab5/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Kyllä sitä työttömyyskorvauksillakin pärjää ja kulttuuria on enemmän kun mitä ehtii kuluttaa.

Oletko itse ollut edes työtön enemmän kuin viikon tai kuukauden.

Ei pärjää, ja ei todellakaan ole työttömäksi jääneellä varaa "kuluttaa" kulttuuriantia.

Silmät auki.

jartar6/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Kaikilta vain unohtuu nostettavien pörssikurssien ja ikuisesti kasvatettavan voiton huumassa sellainen pieni juttu, että kun automaatiolla ja digitalisaatiolla (joka herrojen paasauksessa luo työpaikkoja) tehokkaasti hävitetään näitä työpaikkoja tavallisilta kansalaisilta (kassat, kuljetus, asiakastuki/palvelu, kohta siivous ja vanhustenhoito) jotta saadaan pörssimiljonäärille miljoonia lisää karsimalla kustannuksia.
- Että kenellä kohta on varaa työttömyyden lisääntyessä, tulojen huvetessa ja asumis&elämiskustannusten noustessa ostaa niitä tuotteita joita automaattikassa myy ja robottiauto kuljettaa?

Esim. työttömiksi jääneillä entisillä kassahenkilöillä ja autonkuljettajilla on entistä vähemmän palkkatuloja käytettäväksi tuotteiden ostamiseen.


Kyse on sitä, että yhteiskunnan pitäisi sopeutua siihen, että työt vain vähenevät tulevaisuudessa automaation vuoksi. Jäljelle jäävät työt pitäisi jakaa tasaisemmin ja rahat pitää jakaa reilummin.

Nykysuuntaus ei toimi, sillä pelkkiä voittoja hakiessa kansalta häviää ostovoima ja firmat menee nurin. Lisäksi kansan ajaminen nälkäkuoleman partaalle aiheuttaa sen tason radikalisoitumista, että ei rikkaat rahoistaan voi nauttia. Kokoajan kun saa pelätä oman tai perheenjäsenen hengen menettämistä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Kysymys: Mikä estää pöllimisen tuolta, jos vaan <sammutat> vaikka luurisi sisään skannauksen jälkeen kokonaan? Tai hyppäät puomin yli, menet samalla avauksella kaverin kanssa...jnejne


Kehittynyt tekoäly on todennäköisesti tehokkaampi huomaamaan varkaudet ja väärinkäytökset kun nykyjärjestelmä.

DeNiWar7/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Kyse on sitä, että yhteiskunnan pitäisi sopeutua siihen, että työt vain vähenevät tulevaisuudessa automaation vuoksi. Jäljelle jäävät työt pitäisi jakaa tasaisemmin ja rahat pitää jakaa reilummin.

Nykysuuntaus ei toimi, sillä pelkkiä voittoja hakiessa kansalta häviää ostovoima ja firmat menee nurin. Lisäksi kansan ajaminen nälkäkuoleman partaalle aiheuttaa sen tason radikalisoitumista, että ei rikkaat rahoistaan voi nauttia. Kokoajan kun saa pelätä oman tai perheenjäsenen hengen menettämistä.

Ei tule tapahtumaan sellaista sopeutumista, köyhemmät kyllä sopeutuu mutta rikkaat eivät tule koskaan hyväksymään että se osakepotti saattaisi jäädä samaan arvoon ja kaikista kauheinta olisi pieninkin kurssinlasku joka haittaisi ikuisen kasvun tavoitetta miljoonavirrassa veroparatiisitilille.

Suomessa riistäjät ja rikkaat voivat huokaista helpotuksesta asuessaan suomessa, täällä kansa ei osoita mieltään eikä laita hanttiin vaikka vaatteetkin vietäisiin päältä. Suomalaisten suurin radikalisoituminen tapahtuu jatkossakin todennäköisesti kuten nykyisinkin: yksinäisenä voimasanojen lateluna omien kotiseinien sisällä näytellen keskaria tv-ruudulle tai mahdollisesti ärrijurrissa baarissa pöytäseurueen kesken mutta siitä ei ole suomen eliitin prosenttikerholle pienintäkään todellista vaaratilannetta.

Lisäksi voivat olla varmoja että suomalaiset äänestävät jatkossakin valtaan samoja kepu ja sekoomusporvareita vuodesta toiseen vaikka äänestysten välissä kuinka kiukuttelisivat riistotoiminnasta ja törkeästä valehtelusta.

jartar8/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Ei tule tapahtumaan sellaista sopeutumista, köyhemmät kyllä sopeutuu mutta rikkaat eivät tule koskaan hyväksymään että se osakepotti saattaisi jäädä samaan arvoon ja kaikista kauheinta olisi pieninkin kurssinlasku joka haittaisi ikuisen kasvun tavoitetta miljoonavirrassa veroparatiisitilille.

Suomessa riistäjät ja rikkaat voivat huokaista helpotuksesta asuessaan suomessa, täällä kansa ei osoita mieltään eikä laita hanttiin vaikka vaatteetkin vietäisiin päältä. Suomalaisten suurin radikalisoituminen tapahtuu jatkossakin todennäköisesti kuten nykyisinkin: yksinäisenä voimasanojen lateluna omien kotiseinien sisällä näytellen keskaria tv-ruudulle tai mahdollisesti ärrijurrissa baarissa pöytäseurueen kesken mutta siitä ei ole suomen eliitin prosenttikerholle pienintäkään todellista vaaratilannetta.

Lisäksi voivat olla varmoja että suomalaiset äänestävät jatkossakin valtaan samoja kepu ja sekoomusporvareita vuodesta toiseen vaikka äänestysten välissä kuinka kiukuttelisivat riistotoiminnasta ja törkeästä valehtelusta.


No mistä niille yrityksille tulee voittoa kun ihmisillä ei ole rahaa ostaa niiden tuotteita ja firmat menee konkurssiin? Ei siinä vaiheessa enää osakekursseja tarvitse katsella.

Suomen kansalla menee vielä liian hyvin jos eivät kapinoi. Kun tilanne on tarpeeksi huono niin tuskin sitä nurkkiin jäädään mätänemään. Jos vaihtoehtona on lapsen kuolema tai rikkaan ryöstö niin todennäköinen valinta on aika helppo.

Veroparatiiseja on ainakin jonkin aikaa vielä olemassa, mutta kun isot valtiot tajuaa, että niiltä loppuu rahat menetettyjen verotulojen takia niin hommien on pakko muuttua.

Niin ja syrjäytyminen ja ääriajattelu on jo nähtävissä. Natsien marssilla oli 2000 ihmistä itsenäisyyspäivänä.

Sord9/9

Noniin ihmiset, päät pois pimennosta ja hakekaa mielummin tietoa rakenne muutoksista historiasta kuin peloistanne.

Ruuan tuotanto on työllistänyt täälläkin muutama sukupolvi sitten ~80% väestöstä. Tilanne on suurin piirtein sama joissakin kehitysmaissa nykyäänkin. Nykyään maatalouden kehitymisen seurauksena Suomessa ala työllistää enää alle 3%. Jos myös ruuan tuonti ja vienti olisivat tasapainossa niin väestöä tarvittaisiin noin neljänneksne enemmän eli käsiä heilutellen 4%.

Eli kyllähän se ketuttaa kun työpaikkoja ei tule mistään lisää ja on päällä tämä alati jatkuva, ainakin 76% työttömyysaste. /sarkasmi

Uudet syntyvät työpaikat ovat pääsääntöisesti myös mielekkäämpiä kuin yksinkertaiset helposti automatisoitavat duunit. Vai onko täällä muka joku joka varsinaisesti haluamalla haluaa tehdä työtä joka koostuu seuraavasta rutiinista: ota esine liukuhihnalta, näytä se viivakoodinlukijalle ja tyrkkää eteenpäin. Toista edellistä kunnes 'seuraava asiakas' kapula tulee vastaan ja rahasta. Toista koko kaava 5 x 8h / viikko. Kyllähän näitä hommia tietysti itse kukin on päässyt tekemään eikä siinä mitään, mutta jos tuo on varsinainen intohimo ja loppuelämän unelmaduuni niin on meitä moneen junaan sitten...

Edit:
Huomauttaisin myös, että kun tuontoa saadaan tehostettua niin jollakin aikavälillä se näkyy myös hinnoissa. Kuinkahan monella teistäkään olisi rahaa autoon jos niitä rakennettaisi yhtä epätehokkaasti kun ("ah niin työllistävästi") ennen T-Fordia.

Edit 2:
Ja onhan politiikassa aina hiomista ja suuret muutokset vaativat myös yhteiskunnan tuunausta. On siis tervetullutta kuulla ideoita sisältävää ratkaisukeskeistä laatu kritiikkiä politiikasta, harmi vain, että tämä "kritiikki" on lähes täysin vain ja ainoastaan säälittävää valitusta & vikinää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT