AfterDawn logo

Storytelin äänikirjoja lukee jatkossa tekoäly - "Säästöä jopa 95%", mutta vain firmalle itselleen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Ruotsalainen Storytel äänikirjapalvelu ottaa käyttöön äänikirjojen lukemiseen tekoälyn. Toiminnallisuutta kutsutaan nimellä Voice Switcher ja se käytännössä toimii kuten nimikin antaa ymmärtää: kuuntelija voi vaihtaa lukuäänen halutessaan toiseen.

Storytel aikoo pitää yhden lukijaäänen - ainakin toistaiseksi - oikeana ihmisenä, mutta muut vaihtoehtoiset lukijaäänet ovat puhtaasti tekoälyn tuottamia lukijoita. Teknisesti äänikirjoja lukevan tekoälyn toteuttaa ElevenLabs.

Storytelin tuotejohtaja kertoo haastattelussa (ruotsiksi), että tekoälyn käyttö lukijaäänenä on 95 prosenttia halvempaa kuin se, että eri lukijaäänet olisivat oikeita ihmisiä. Haastattelussa yhtiön edustaja kertoo myös uusien kielialueiden haltuunoton olevan helpompaa jatkossa, joka vihjaa siihen, että yhtiö suunnittelee myös kokeiluja, joissa joillain markkina-alueilla olisi osalle kirjoista tarjolla vain ja ainoastaan tekoälyn luoma lukijaääni.


Yhtiö toteaakin haastattelussa, että tekoälyn käyttö saattaa tulevaisuudessa vähentää merkittävästi töitä nyt äänikirjoja palkkiota vastaan lukevilta puheammattilaisilta. Samaan aikaan kun Storytel suunnittelee tuotantokustannusten leikkaamista, on yhtiö ollut otsikoissa viimeisen vuoden aikana hurjasti nousseista tilaushinnoistaan. Samalla Suomen äänikirjabisnes jatkaa keskittymistään, kun Storytel osti itselleen keväällä Suomalaisen Kirjakaupan äänikirjaliiketoiminnan.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Sehän nyt on maksimaalisia voittoja hamuaville yrityksille aivan typerää maksaa työntekijöille palkkoja kun automaatio tekee hommat ilmaiseksi.
... ja samaan aikaan suomessa automatisoinnin myötä työttömäksi joutuneet ovat itse yksin ainoita syyllisiä työttömäksi joutumisestaan ja siitähän pitää tottakai rankaista kovalla kädellä laiskoja työnvieroksujia jotka eivät enää halunneet mennä töihin, sillä ei ole minkäänlaista painoarvoa että työnantajapuoli on se joka irtisanoi työntekijät.

keskonen2/2

Nyt on joka hipsterillä mahdollisuus boikotoida tekoälyn lukemia kirjoja ja kiikuttaa rahansa vain aidon työläisen kirjoittamien ja lukemien kirjojen ääreen. Markkinat päättä miten erikoisen ihmeellistä osaamista vaatii ääneen lukeminen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki