AfterDawn logo

Storytel nostaa hintojaan jopa 34% maaliskuun alusta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Äänikirjapalvelu Storytel ilmeisesti koettaa löytää kipurajaa, jonka käyttävät ovat valmiita palvelusta maksamaan.

Ruotsalainen palvelu nosti rajattomalla kuunteluajalla varustetun Unlimited -paketin hintaa vuodenvaihteessa reippaasti: tuolloin hinta nousi aiemmasta 16,99 eurosta kuukaudessa 22,99 euroon kuukaudessa, eli tilaus kallistui kuudella eurolla kuukaudessa.

Korotus oli kuitenkin vain hetkellinen, sillä tällä viikolla Storytelin rajatonta palvelua tilaavat käyttäjät ovat saaneet sähköpostiinsa tiedon uudesta korotuksesta.

Maaliskuun 2023 alusta hinta hyppää jo hurjaan 30,99 euroon kuukaudessa, eli hintaa tulee kahdeksan euroa lisää jo hiljattain nousseeseen hintaan. Hinta on siis lähes tuplaantunut parissa kuukaudessa.

Hinnalla tietty luulisi saavan parempaa palvelua?


Ei. Yhtiö on kertonut myös uusista rajoituksista "rajattomassa" palvelussaan. Nyt mm. lasten ja aikuisten äänikirjoja ei saa enää kuunnella saman tilin kautta yhtä aikaa.

Luonnollisesti ihmiset ovat olleet varsin raivoissaan Twitterissä hintojen tuplaantumisesta loppuvuoden 2022 hintoihin nähden. Myös kilpailija Bookbeat on nostanut hintojaan ja asettanut tiukempia minuuttirajoja palvelunsa eri tasoille, mutta aivan näin kovia korotusprosentteja Bookbeat ei ole vielä uskaltanut asiakkaille tuoda.


Storytelin ja Bookbeatin hinnoittelussa on selkeästi havaittavissa se, että todella paljon äänikirjoja kuuntelevat asiakkaat eivät ole yritysten näkökulmasta kovinkaan hyviä asiakkaita. Sen sijaan pienehköillä kuukausittaisilla minuutti- ja tuntirajoilla - eli vähäisemmällä kuuntelulla - pääsee edelleen kohtuullisen edullisesti molemmissa palveluissa.

Storytel ei ole vielä päivittänyt uusia hintoja verkkosivuilleen tätä juttua kirjoitettaessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki