AfterDawn logo

AfterDawn täytti 24 vuotta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Neljännesvuosisadan merkkipaalu alkaa lähestymään. Sivustomme täyttää siis tänään 24 vuotta eli armon vuonna 1999, kesäkuun 10. päivä palvelimemme kytkettiin töpseliin ja sivustomme avattiin kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Tuon jälkeen kyyti on ollut hurjaa: olemme nähneet huikeita ylämäkiä, mutta myös synkkiä aallonpohjia sivustomme elinkaaren aikana. Ollaan oltu hurjassa kasvuvireessä ja sitten eletty hiljaiseloa. Samalla myös teknologiat, joista uutisoimme, ovat muuttuneet ja vaihtuneet tiuhaan tahtiin.

Jos olisimme pitäytyneet alkuaikojen sisällöllisessä kolossamme, meillä olisi käsissämme kenties maailman paras MP3-tekniikkaan keskittyvä sivusto, jolla olisi viisi käyttäjää vuodessa. Joten sen sijaan olemme pyrkineet muuttumaan maailman mukana ja pysymään teknologian kehityksen takinliepeessä myös sisältömme osalta. Tein tarinastamme välitilinpäätöksen vuonna 2019, jossa koetin muistella kaikkia käänteitä mitä matkalle on osunut.


Merkittävin uudistus sivustollamme viimeisen vuoden aikana oli ehdottomasti se, kun vuoden 2022 kesällä saimme vihdoin kauan hierotun AfterDawn v5 -ulkoasun käyttöön. Tuon uudistuksen myötä sivustomme muuttui vihdoin responsiiviseksi, eli samaa sivustoa pystyy käyttämään sekä kännykällä että tietokoneella - ja ylläpidettävää koodia on luonnollisesti vähemmän.

Uudistuksen jälkeen olemme keskittyneet hiomaan etenkin sivustomme nopeutta kuntoon ja tällä hetkellä olemmekin varsin hyvällä tolalla: mainosten, kuvien, fonttien ja ulkoisten elementtien lataaminen ei hidasta sivustomme latausnopeutta käytännössä lainkaan ja useista sivustojen nopeutta testaavista palveluista saammekin varsin mainiot arvosanat. Työ ei tietenkään ole koskaan ohi, joten pyrimme kehittämään sivustoa jatkossakin.

Viime kesäisen uudistuksen jälkeisiä bugeja on edelleen siellä täällä korjaamatta, mutta niitäkin on saatu taklattua vuoden aikana kiitettävä määrä.

Lisäksi olemme askel askeleelta myös parantaneet muita osioitamme: puhelinten vertailupalvelumme on jo varsin hyvällä tolalla, vaikkakin ulkoasua ja toiminnallisuuksia pitäisi kehittää jälleen kerran eteenpäin. Uudempana uudistuksena avasimme talven aikana robotti-imurien vertailupalvelun, joka on yksinkertaisuudessaan ollut varsin pidetty pieni lisä sivustollemme.

Matka jatkuu ja pienistä resursseistamme huolimatta kehitetyskohteita on kovastikin listalla myös tulevalle vuodelle. Eli uskon ja luotan siihen, että kun sivustomme täyttää vuoden päästä 25 vuotta, meillä on käsissämme jälleen pykälän verran parempi ja helppokäyttöisempi sivusto - joka keskittyy silloinkin ajankohtaisiin teknologia-aiheisiin.

Kiitoksia kaikille lukijoillemme, keskustelualueiden käyttäjillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä kollegoilleni näiden vuosien ajalta. Ilman teitä tämä matka olisi jäänyt kulkematta.


Kiitos!

-Petteri Pyyny, webmaster
AfterDawn

4 KOMMENTTIA

hylol1/4

GZ!

VilleVauva2/4

En enää muistanutkaan, että MP3 soittimista se aikanaan lähti. Saapa nähdä, minä tekniikka on pinnalla 24v päästä. Kaikilla Vision Pro lasit päässä ja tekoäly tulkkaa suoraan ajatuksia O.o ?.

Onnea ja menestystä!

OneMember3/4

Ja vieläkin kiintolevyltä löytyy .mp3 tiedostoja lojumassa hyvässä tallessa, eli eivät nuo hyvät aja ole kokonaan unohtuneet =)
Onneksi olkoon!

dRD4/4

Kiitoksia! Matka jatkuu ja pientä viilailua tehdään sivustolle aina vain, vaikka luulisi yhden pienen verkkosivun olevan valmis jo 24 vuoden jälkeen :-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki