AfterDawn logo

Itä-Suomen valokuituverkkoja laajennetaan 30 miljoonalla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom Oy ja Suomen suurimpiin verkosto- ja infrapalvelualan toimijoihin kuuluva Elvera Oy ovat sopineet 30 miljoonan euron yhteistyösopimuksesta valokuituverkkojen rakentamisesta lähivuosina Itä-Suomen alueella.

Sopimus jatkaa BLC Telecomin ja Elveran vuosia kestänyttä yhteistyötä, mutta nyt solmittu sopimus on sekä euromääräisesti että laajuudeltaan mittavin.

"Palveluiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon, tarve luotettaville ja energiatehokkaille valokuituverkoille kasvaa koko ajan. Mittavalla investoinnilla haluamme varmistaa, että mahdollisimman monella asiakkaalla Itä-Suomessa on mahdollisuus eri palveluiden käyttämiseen verkosta. Parhaassa tapauksessa toimivat verkot lisäävät myös houkuttelevuutta pysyvään asumiseen Itä-Suomen alueella, kertoo BLC Telecomin toimitusjohtaja Marko Jokela.

Vuoden 2023 aikana BLC Telecom käynnistää useita valokuituverkon rakentamishankkeita niin kotikaupungissaan Savonlinnassa kuin myös useilla muilla paikkakunnilla Itä-Suomessa. Tarkemmin alueita ei tiedotteessa kerrota, mutta BLC Telecomin nettisivujen mukaan valokuituhankkeita on tällä hetkellä käynnissä 15 alueella.


Hankkeiden rakentamisesta, käyttöönotoista ja rakentuvien verkkojen ylläpidosta vastaa Elvera.

"On hienoa jatkaa hyvää yhteistyötä Elveran kanssa. Itäsuomalaisena toimijana BLC Telecom haluaa edistää Itä-Suomen alueen elinvoimaisuutta sekä mahdollistaa nykyaikaiset ja toimintavarmat tiedonsiirtoyhteydet ja palvelut niin kuluttajille, yrityksille kuin julkishallinnon toimijoille. Mittavien investointien toteutuminen edellyttää luotettavaa ja parhaat toimintatavat tuntevaa kumppania Sopimus Elveran kanssa varmistaa myös sen, että hankkeet viedään läpi itäsuomalaisilla resursseilla aina myynnistä ylläpitoon asti", sanoo Jokela.

Suomessa on viime aikoina laitettu merkittävästi rahaa valokuituverkon rakentamiseen, sillä esimerkiksi Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu on tehnyt urakointisopimuksia yli 300 miljoonan euron edestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki