AfterDawn logo

Valoo Täyskuitu ja TLT-Connection tekivät merkittävän sopimuksen - 150 miljoonalla eurolla valokuitua

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomalainen valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu ja TLC-Connection ovat tehneet merkittävän sopimuksen valokuituverkkojen rakentamisesta.

"Meidän tavoitteemme on kasvaa Suomen johtavaksi valokuitutoimijaksi ripeällä aikataululla. Nyt tehty sopimus on yksi askel tällä tiellä, jota olemme edenneet jopa suunniteltua nopeammin. Julkaisemme lähiviikkojen aikana useita vastaavia sopimuksia, joilla olemme varmistaneet toimitusvarmuutemme tulevina vuosina. TLT-Connection on avainpelaaja meidän tavoitteidemme saavuttamisessa", sanoo Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna.

TLT-Connectionin kanssa tehdyn neljän vuoden sopimuksen arvo on noin 150 miljoonaa euroa. Sopimuksen arvo ei sisällä materiaaleja ja tarvikkeita. TLT-Connection Oy on vakiinnuttanut asemansa tietoliikenne- ja sähköverkkojen toimialalla. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä kokonaisvaltaisesti molempien verkkojen suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa.

"Olemme erittäin iloisia sopimuksesta Valoo Täyskuidun kanssa. Monivuotinen valokuituverkkojen rakentamishanke on meille merkittävä asia, monestakin syystä. Haluamme olla etulinjassa, kun tulevaisuuden huippunopeita nettiyhteyksiä suunnitellaan ja rakennetaan. Samalla hankkeen työllistämisvaikutukset yrityksemme henkilökunnalle ja kumppaniverkostolle ovat huomattavat. Lähdemme nöyrästi ja intohimoisesti edistämään valokuituverkkojen kehitystyötä Suomessa", toteaa TLT-Connection Oy:n toimitusjohtaja Keijo Nordström.

Valoo Täyskuitu rakentaa vuonna 2023 valokuituverkkoja yli 20 paikkakunnalla yli 50 000 kotitaloudelle. Valoon mukaan kyseessä ovat Suomen kaikkien aikojen mittavimmat valokuituverkkojen rakentamishankkeet.


Vastaavanlaisia suunnitelmia on julkaistu viime vuosina muitakin. Valokuitunen Oy kertoi vuonna 2020 laittavansa valokuituverkkojen rakentamiseen 200 - 300 miljoonaa euroa ja Finnet-liittoon kuuluvat tietoliikenneyhtiöt puolestaan lupaavat investoida Suomen valokuituyhteyksiin peräti 500 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

Ylläpidämme AfterDawnin foorumin puolella listaa valokuidun saatavuudesta eri puolilla Suomea.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT