AfterDawn logo

Google tuo jatkuvan vierityksen hakutulosten listaan tietokoneilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google muutti noin vuosi sitten kännyköillä hakukoneen hakutulosten listan perinteisestä kymmenen kappaleen tarjonnasta jatkuvaan vieritykseen eli käyttäjien ei enää tarvitse klikata Seuraava -painiketta nähdäkseen lisää tuloksia.

Nyt sama muutos on tulossa myös tietokoneelle, kerrotaan Googlen Twitter-tilillä.

Uusi hakutulossivu otetaan käyttöön ensimmäisenä Yhdysvalloissa englanninkielisille hauille. Muiden maiden osalta muutosta ei vielä ole luvassa, mutta oletettavasti tämä tapahtuu aikanaan.

Googlen mukaan jatkuvan vierityksen ansiosta käyttäjät näkevät enemmän hakutuloksia helpommin ja nopeammin. Jatkuva vieritys näyttää kerralla jopa kuuden sivun edestä tuloksia, jonka jälkeen käyttäjän tulee ladata lisää tuloksia manuaalisesti.


Googlen perinteinen kymmenen hakutuloksen lista voi siis olla pian kokonaan historiaa, joka myös voi lisätä näkyvyyttä sivustoille, joiden hakutulokset ovat aiemmin olleet vasta esimerkiksi toisella sivulla.

Tosin käyttäjät ovat voineet jo pitkään muuttaa tulosten määrän jopa 100 tulokseen Googlen hakuasetuksista, jonka myötä Seuraava -painiketta ei tarvitse juurikaan käyttää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki