AfterDawn logo

Googlen hakuun kännykällä isoin muutos ikinä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Google uudistaa varsin harvoin sitä, miten yhtiön kultakimpale, sen haku, näkyy käyttäjälle päin. Nyt kuitenkin on tulossa iso muutos, joka koskettaa kännykkäkäyttäjiä.

Google aikoo ottaa käyttöön ns. päättymättömän sivun (infinite scrolling) käyttöön mobiilihaun tuloksissa. Eli jatkossa kun käyttäjä hakee Googlesta jotain, ei tarjolle tulekaan enää perinteistä kymmenen hakutuloksen listaa, josta voi sitten Katso lisää -napilla ladata lisää hakutuloksia.

Sen sijaan käyttäjän kelatessa hakutulosten sivua alaspäin, latautuu taustalla aina vain lisää ja lisää hakutuloksia.

Sivustojen ylläpitäjien kannalta muutos saattaa olla erittäin merkittävä: usein kymmenen ensimmäisen ja seuraavan kymmenen halutuloksen välinen ero näkyvyydessä on valtaisa. Nyt etenkin sijojen 10 ja 11 välinen ero kutistunee merkitykseltään.

Muutos mobiilihakuun tuodaan käyttöön vaiheittain ja se koskee sekä iOS- että Android-käyttäjiä. Yhtiö kertoo asiasta tarkemmin omassa blogissaan. Googlen mukaan ensimmäisenä uusittu haku tulee käyttöön Yhdysvalloissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT