AfterDawn logo

Poliisilta varoitus: Viranomaisten nimissä lähetetyt viestit näyttävät tulevan suomalaisen operaattorin numerosta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Poliisi varoittaa uusista viranomaisten nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

Poliisin mukaan Lounais-Suomen poliisille on tehty viime aikoina ilmoituksia muun muassa verottajan ja ulosottoviranomaisen nimissä lähetetyistä viesteistä, joissa on vaadittu maksusuoritusta viestissä olevan maksulinkin kautta.

Huijausviestin uskottavuutta lisää se, että viestit näyttävät tulevan suomalaisen operaattorin numerosta. Tekstiviestin lähettäjän nimi on helppo väärentää.

"Tämänkaltaisen viestin saatuaan viesti tulee poistaa välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei tule avata. Asiasta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, jos ei ole avannut viestin linkkiä tai maksanut mitään", poliisilta ilmoitetaan.

Mikäli viestin vastaanottaja on avannut linkin ja syöttänyt tietojaan eteenpäin, tulee ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin. Tällöin myös tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille.

Vastaava tapaa käytetään usein erilaisissa huijauksissa. Esimerkiksi S-Pankki varoitteli kesällä huijauksesta, jossa lähettäjänä näkyy S-Pankki, joten viesti tulee samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen viestien kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki