AfterDawn logo

S-Pankki varoittaa huijausviesteistä - näkyvät samassa viestiketjussa aitojen viestien kanssa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-Pankin nimissä liikkuu tällä hetkellä huijausviestejä, joita lähetetään asiakkaille tekstiviestinä. Huijausviesti näyttää aidoilta, sillä lähettäjänä näkyy S-Pankki, joten viesti tulee samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen viestien kanssa.

"S-Pankin nimissä liikkuu tällä hetkellä tekstiviestihuijaus, jonka lähettäjäksi on väärennetty S-Pankki. Viesti näyttää siten tulevan samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen tekstiviestien kanssa. Tekstiviestin lähettäjän nimen väärentäminen on mahdollista eikä sitä toistaiseksi voida estää", S-Pankki kertoo tiedotteessa.

S-Pankin mukaan huijausviestissä saatetaan kertoa uudesta maksunsaajasta, mutta muitakin muunnoksia esiintyy.

Esimerkki S-pankin nimissä liikkuvasta huijausviestistä, joka kertoo uudesta maksunsaajasta

Esimerkki huijausviestistä. Kuva: S-Pankki.


Viestissä on huijausviestille tyypilliseen tapaan linkki, jossa kysytään pankkitunnuksia tai korttitietoja. Tietoja ei tule syöttää, sillä nämä päätyvät huijareille.

Huijauksen voi tunnistaa epämääräisestä linkistä. S-Pankin esimerkissä käytetään linkkiä S-Pankki-Mobiili.info. Aidon S-Pankin verkkosivujen osoite on s-pankki.fi.

S-Pankki huomauttaa, että pankki ei koskaan lähetä asiakkailleen linkkejä sivustoille, joissa kysytään tunnuksia tai muita tietoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT