AfterDawn logo

S-Pankki varoittaa huijausviesteistä - näkyvät samassa viestiketjussa aitojen viestien kanssa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-Pankin nimissä liikkuu tällä hetkellä huijausviestejä, joita lähetetään asiakkaille tekstiviestinä. Huijausviesti näyttää aidoilta, sillä lähettäjänä näkyy S-Pankki, joten viesti tulee samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen viestien kanssa.

"S-Pankin nimissä liikkuu tällä hetkellä tekstiviestihuijaus, jonka lähettäjäksi on väärennetty S-Pankki. Viesti näyttää siten tulevan samaan viestiketjuun S-Pankilta tulleiden aitojen tekstiviestien kanssa. Tekstiviestin lähettäjän nimen väärentäminen on mahdollista eikä sitä toistaiseksi voida estää", S-Pankki kertoo tiedotteessa.

S-Pankin mukaan huijausviestissä saatetaan kertoa uudesta maksunsaajasta, mutta muitakin muunnoksia esiintyy.

Esimerkki S-pankin nimissä liikkuvasta huijausviestistä, joka kertoo uudesta maksunsaajasta

Esimerkki huijausviestistä. Kuva: S-Pankki.


Viestissä on huijausviestille tyypilliseen tapaan linkki, jossa kysytään pankkitunnuksia tai korttitietoja. Tietoja ei tule syöttää, sillä nämä päätyvät huijareille.

Huijauksen voi tunnistaa epämääräisestä linkistä. S-Pankin esimerkissä käytetään linkkiä S-Pankki-Mobiili.info. Aidon S-Pankin verkkosivujen osoite on s-pankki.fi.

S-Pankki huomauttaa, että pankki ei koskaan lähetä asiakkailleen linkkejä sivustoille, joissa kysytään tunnuksia tai muita tietoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki