AfterDawn logo

Suomalainen musiikki saapui TikTokiin, Teosto saa jatkossa tekijänoikeuskorvaukset

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

TikTok on noussut viimeisen parin vuoden aikana tärkeimmäksi tavaksi törmätä uuteen musiikkiin nuorison keskuudessa. YouTube ja Spotifyn suositukset ovat jääneet auttamatta vanhemman väestönosan työkaluiksi uuden musiikin löytämisen osalta.

Muuttuneesta maailmasta johtuen ei olekaan ihme, että kotimaisten musiikintekijöiden etujärjesteö Teosto on solminut sopimuksen TikTokin kanssa suomalaisen musiikin lisensoimisesta palveluun.

TikTokissa käyttäjät voivat varsin vapaasti käyttää musiikkia videoissaan, joko videoiden taustalla - tai videoiden pääasiallisena kulmana.

Teoston mukaan se on solminut yhdessä muiden pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen kanssa sopimuksen TikTokin kanssa, joka mahdollistaa suomalaisen musiikin käytön videoissa, aivan samalla tavalla kuin vaikkapa amerikkalaista musiikkia voi videoissa käyttää. Luonnollisesti TikTok tilittää musiikista Teostolle sopimuksen mukaiset korvaukset ja Teosto jakelee rahat omalla logiikallaan eteenpäin musiikin tekijöille.


Sopimus solmittiin Teoston ja muiden pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen yhteisyrityksen Polariksen kautta, jonka kautta pohjoismaista musiikkia on lisensoitu muihinkin kansainvälisiin palveluihin, kuten mm. YouTubeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT