AfterDawn logo

PlayStation VR2 -laitteisto sisältää elokuvatilan videoiden katselua varten

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony tiputtelee vähitellen tietoja PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaitteesta. Jo alkuvuodesta paljastettiin laitteiston tekniikkaa sekä niiden ulkonäkö. Nyt puolestaan Sony on kertonut, että VR2 -laitteistoa voidaan hyödyntää vaikkapa elokuvien katseluun.

VR-pelien pelaamisen lisäksi VR2 -laitteistoa voidaan käyttää muun sisällön katseluun.

Laitteisto sisältää Cinematic Moden eli elokuvatilan. Tässä tilassa pelaajat voivat katsella PS5-konsolin käyttöliittymää, kaikkia ei-VR-pelejä ja mediasisältöä, kuten elokuvia, virtuaalisella valkokankaalla.

Sonyn mukaan tässä tilassa sisältö näytetään 1920 x 1080 HDR -laadulla 24, 60 tai 120 hz virkistystaajuudella.


Sony ei kuitenkaan vielä julkaissut kuvia virtuaalisen valkokankaan toiminnasta.

VR-tilassa VR-pelisisältöä voi katsella 360-näkymässä virtuaaliympäristössä. Tässä tilassa sisältö toistetaan 4000 x 2040 HDR -laadulla (2000 x 2040 per silmä) 90 Hz / 120 Hz virkistystaajuudella.

henkilö ottamassa PS VR2 laitteiston ohjaimia käsiinsä

PS VR2:n läpikatselunäkymä.

PlayStation VR2 -laitteistossa on sisäänrakennettuja kameroita, joiden avulla toteutetaan liikkeentunnistus peliin ilman ulkoisia kameroita.

Sony on myös paljastanut, että kameroita hyödynnetään läpikatselunäkymään. Tämä mahdollistaa ulkoisen ympäristön näkemisen ilman, että laseja tarvitsee ottaa pois päästä. Tila on kätevä esimerkiksi laitteen ohjaimien löytämiseksi.

pelialueen luomien PS VR2 laitteistolla

Kameroiden ja ohjaimien avulla voi määrittää pelialueen.

Kameroiden ja ohjaimien avulla voi myös määrittää pelialueen koon huoneessa. Mikäli pelatessa menee tämän alueen rajan lähelle, PS VR2 huomauttaa käyttäjää tästä.

Sisäänrakennettuja kameroita voi siis hyödyntää monipuolisesti. PS5-konsoliin liitettyä ulkoista kameraa voi myös hyödyntää pelatessa. Tällä kameralla voi kuvata käyttäjää ja tallentaa esimerkiksi liikkeitä taisteluiden aikana.

Sony lupaa pian julkaista lisätietoa PS VR2 -laitteistosta. Näiden tietojen joukkoon kuuluvat muun muassa julkaisuajankohta sekä laitteistolle saapuvat pelit.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki