AfterDawn logo

Tältä näyttävät PS5-konsolin VR-laitteen ohjaimet - myös ominaisuuksia paljastettiin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony paljasti hiljattain, että PlayStation 5 -konsoli on saamassa oman virtuaalitodellisuuslaitteen. Nyt Sony on paljastanut tulevan VR-laitteen ohjaimet sekä muutamia niiden sisältämiä ominaisuuksia.

Ulkonäöltään ohjaimet ovat pallomaiset. Sonyn mukaan tämän muotoilun ansiosta pelaajat voivat pitää ohjaimia luonnollisesti käsissään, eikä ohjaimet aiheuta käsien liikkumiselle rajoituksia. Tämä puolestaan antaa pelikehittäjille mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia pelikokemuksia.

PS5-konsolin VR-ohjain kuvattuna sivulta

Sony paljasti muotoilun lisäksi ohjaimien ominaisuuksia. Niissä hyödynnetään PS5-konsolin DualSense -ohjaimen mukautuvia liipaisimia, jotka tarjoavat peleissä erilaisia vastustasoja. Kumpikin ohjain sisältää yhden analogisen sauvan ja kaksi liipaisinta. Muut tutut painikkeet on jaettu ohjainten kesken.


Painikkeet PS5-konsolin VR-ohjaimissa

DualSense -ohjaimen tapaan VR-ohjaimet tarjoavat haptista värinää, joka vaihtelee esimerkiksi kuljetun pelimaailman mukaan. Ohjaimet myös tunnistavat sormien sijainnit luonnollisempien eleiden tekemistä varten.

VR-lasit puolestaan seuraa ohjaimia niihin asennetuilla seurantarenkailla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki