AfterDawn logo

Microsoftin datakeskusalueen kolmas sijaintipaikka on Vihti

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Microsoft on tänään kertonut, että yhtiön Etelä-Suomeen suunnitteleman datakeskusalueen kolmas sijaintipaikka on Vihti.

Microsoft ja Fortum kertoivat maaliskuussa Espooseen ja Kirkkonummelle sijoittuvista datakeskuksista.

Microsoft kertoo, että Vihtiin suunniteltu kolmas datakeskus täydentää Microsoftin datakeskusalueen konseptin, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, mutta toistensa kanssa synkronoituvaa datakeskusta.

Uusi datakeskusalue liittyy osaksi Microsoftin maailmanlaajuista pilvi-infrastruktuuria, johon kuuluu yli 60 datakeskusaluetta, yli 200 datakeskusta ja yli 280 000 kilometriä valokuitukaapelia ja vastaa Suomessa jatkuvasti kasvavaan pilvilaskennan kysyntään. Palvelut, kuten sähköposti, verkkopankki, verkkokaupat ja mobiilisovellukset, ovat kaikki riippuvaisia datakeskusten tarjoamista pilvipalveluista.

Rakentamisen on määrä alkaa, kun kaikkien kolmen sijaintipaikan kaavat on vahvistettu ja tarpeelliset luvat saatu. Microsoft kertoo, että Espoon ja Kirkkonummen datakeskuksen ensimmäinen rakennus valmistuu noin 48 kuukautta hankkeen käynnistymisestä ja toinen rakennus noin 60 kuukauden kuluttua hankkeen alkamisesta.

"Datakeskus on edellyttänyt kunnassa paljon työtä, ja olen kiitollinen, että yhteistyö Microsoftin ja hankeselvitystä tehneen Fortumin kanssa on ollut alkumetreistä saakka toimivaa. Microsoftin datakeskus on Vihdin kunnan historian merkittävin yksittäinen investointi. Hankkeella on suuri positiivinen vaikutus kunnan työllisyyteen ja kehitykseen. Tämä on loistava osoitus Vihdin ja yritysalueiden vetovoimaisuudesta", kertoo kunnanjohtaja Erkki Eerola hankkeesta.

Tänään myös IT-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix tiedottivat rakentavansa Suomeen uuden datakeskuksen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki