AfterDawn logo

CGI ja Equinix avaavat Suomeen uuden datakeskuksen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

IT-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix avaavat Suomeen uuden datakeskuksen ja uusia työpaikkoja. Datakeskus rakennetaan jonnekin päin Etelä-Suomea ja siihen investoidaan miljoonia euroja.

Investointien taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman IT-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi julkishallinnon yhteishankintayksikkö Hanselin kilpailutuksessa.

"Viime syksynä sinettinsä saaneen kilpailutuksen myötä CGI vastaa jatkossa konesali- ja kapasiteettipalveluista, joita käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat. Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta. Siksi edellytämme myös kumppaneiltamme kokemusta vaativista, korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta. Equinix on yksi maailman johtavia datakeskusosaajia, joka sitoutui kanssamme tekemään Suomeen merkittäviä uusia investointeja", kertoo CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With.

Equinix tuottaa CGI:lle fyysiset datakeskuspalvelut, joissa on huomioitu Suomen julkisen sektorin erityistarpeet ja -vaatimukset.


Rakennus-, laite- ja muiden fyysisten investointien lisäksi CGI ja Equinix rekrytoivat Suomessa uusia työntekijöitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki