AfterDawn logo

Mastodon on saanut runsaasti uusia käyttäjiä, kun Elon Muskin vahvistettiin ostavan Twitterin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Sosiaalisen median maailmassa on tapahtumassa iso kauppa, kun Elon Musk ostaa Twitterin. Tieto tästä kaupasta ei ole miellyttänyt kaikkia mikroblogipalvelun käyttäjiä ja monet ovatkin jo vaihtaneet maisemaa.

Käyttäjät ovat suunnanneet Mastodon-palveluun.

Mastodon on Twitterin kaltainen palvelu, jossa käyttäjät voivat luoda 500 merkin viestejä sekä lisätä viesteihin kuvia ja videoita.

Avoimeen lähdekoodiin perustuva Mastodon on ilmainen ja hajautettu sosiaalinen verkosto. Hajautettu verkosto tarkoittaa, että Mastodon koostuu monista itsenäisesti toimivista Mastodon-palveluista. Jokaisella palvelulla on omat säännöt, käyttöehdot ja käytännöt. Twitter puolestaan toimii yhdellä verkkosivustolla.

Jokainen käyttäjä liittyy tietyn Mastodon-palvelun jäseneksi, mutta käyttäjä voi kuitenkin verkkoutua ja olla vuorovaikutuksessa muiden Mastodon-yhteisöjen jäsenten kanssa.


Elon Muskin ostoaikeet paljastettiin 25. huhtikuuta. Mastodonin perustaja Eugen Rochko kertoo 26. huhtikuuta julkistetussa blogikirjoituksessa, että Mastodon sai tuon tiedon myötä yli 30 000 uutta käyttäjää yhden päivän aikana.

Lisäksi Mastodon on kertonut tilanteestaan Twitterissä. Viikon aikana palvelu on saanut 141 000 aktiivista käyttäjää. Mastodon on aiemminkin hyötynyt Twitterin kustannuksella.

Myös Suomessa Mastodon on nousussa. Sensor Towerin tilastojen mukaan Mastodon oli Google Play -sovelluskaupassa suosituimmat some-sovellukset -kategoriassa sijalla 255 22. huhtikuuta, mutta nyt 1. toukokuuta sovellus noussut sijalle 28.

1 KOMMENTTI

etrade1/1

Eli sananvapaus huolestuttaa AD:n toimitusta, kun Elon Musk potkii pois tuhansia punikki moderaattoreita.

EU ja Britannia on jo estämässä sananvapautta Euroopassa, joka on varmasti AD:n toimitukselle mieluisaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT