AfterDawn logo

Erilainen You.com-hakukone nyt käytettävissä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
2 kommenttia

Uusi You.com -hakukone on nyt kaikkien käytettävissä julkisen betan myötä.

You.com yrittää saada osuttaan Googlelta erilaisella tavalla. Tämä näkyy vahvasti hakuja tehdessä.

Pelkkien linkkien sijaan tulokset näkyvät erilaisina ryhminä, joita hakukoneessa kutsutaan sovelluksiksi. Näitä ryhmiä voi selata pyyhkäisemällä oikealle ja vasemmalle.

Tuloksissa näkyy esimerkiksi uutisia ja kuvia, mutta myös erikoisempia tuloksia esimerkiksi suoraan Redditistä, Twitteristä tai tietyiltä uutissivuilta. Esimerkiksi yhtyettä haettaessa saa yhtyeen suosituimmat kappaleet listan muodossa ja linkin Spotifyyn. Erilaisia sovelluksia on tällä hetkellä yli 100.

You.com hakukoneen antamat suosituimmat kappaleet Trivium yhtyeelle

You.com näyttää esimerkiksi yhtyeen suosituimmat kappaleet listan ja Spotify-linkin muodossa.


Käyttäjä voi myös hypätä tietynlaiseen sisältöön klikkaamalla palkissa näkyviä vaihtoehtoja. Ensisijaisia lähteitä voi mukauttaa, jolloin sisältö on useammin sellaista kuin käyttäjä haluaa.

Tietyissä tapauksissa hakukone osaa näyttää Quick Facts-laatikon, jolloin mitään linkkiä ei tarvitse klikata halutun vastauksen saamiseksi. Enimmäkseen kuitenkin klikkauksia joutuu tekemään.

Hakukone toimii tällä hetkellä englanniksi ja parhaiten Yhdysvalloissa. Tulevaisuudessa hakukone tulee laajenemaan myös muualle maailmaan. Lisäksi You.com toimii tällä hetkellä paremmin tietokoneella, sillä mobiiliversiota ei vielä ole optimoitu kunnolla.

You.comin yksi eduista on yksityisyys. Esimerkiksi kohdennettua mainontaa ei tulla käyttämään. Hakukoneessa ei vielä ole lainkaan mainoksia.

Hakukoneiden osalta on nähty muitakin uusia tulokkaita. Esimerkiksi Neeva tarjoaa mainoksista vapaata hakutulosta kuukausimaksua vastaan ja Brave Search keskittyy vahvasti yksityiseen hakuun. Lisäksi esimerkiksi DuckDuckGo on onnistunut kasvattamaan suosiotaan selvästi, mutta nähtäväksi jää pystyykö jokin hakukone tosissaan haastamaan Googlen markkinaosuutta.

2 KOMMENTTIA

ILKKA621/2

Hyvä tietää tällaisen hakukoneen olemassa olosta. Saa mahdolisuuden kokeilla jotain uutta.

arivesa2/2

On epärealistista luulla,että netissä olisi joku mahis "yksityisyyteen".
Data kulkee aina monien servereiden kautta,kaikesta jää jälki. Huawein modeemit kierrättää näemmä kaiken Kiinan kautta,verkkaista,ja puuttuu jopa e-mailin sisältöön. Noiden laitteita on myös operaattoreiden konesalit täynnä,täälläkin. En murehdi Googlen "tietoturvaa",parhaiten reguloitu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki