AfterDawn logo

Brave-selain korvaa Googlen oletushaun omalla hakukoneella

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Yksityisyyttä kunnioittaviin tuotteisiin panostava Brave paljasti alkuvuodesta rakentavansa omaa hakukonetta. Brave Search -hakukoneen keskeisin idea on tarjota laadukkaita hakutuloksia, mutta käyttäjän yksityisyyttä kunnioittaen.

Brave Search -hakukone siirtyi betavaiheeseen kesäkuussa, josta lähtien kaikki ovat sitä halutessaan voineet käyttää vaihtamalla hakukonetta.

Nyt vaihtoa ei enää tarvitse kaikissa maissa tehdä, sillä Brave >on muuttanut Brave Searchin oletushakukoneeksi selaimessaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa sekä Saksassa. Braven tiedotteen mukaan lisää maita on luvassa tulevien kuukausien aikana.

Kolmessa ensimmäisessä valtiossa Brave Search korvaa Googlen oletushaun. Ranskassa korvataan Qwant ja Saksassa puolestaan DuckDuckGo.


Muutos koskee selaimen uusia käyttäjiä. Nykyisillä käyttäjillä hakukone ei vaihdu, mutta luonnollisesti käyttäjä voi sen itse vaihtaa Brave-selaimeen tai muihin selaimiin. Uudet käyttäjät voivat myös vaihtaa muuhun hakukoneeseen, mikäli Brave Search ei miellytä.

Niin sanottua Big Techiä vastaan taisteleva Brave Search ei vielä näytä mainoksia ilmaisversiossa, mutta niitä on luvassa tulevaisuudessa. Lisäksi hakukone tulee saataville maksullisena versiona, jolloin mainoksia ei näytetä ollenkaan.

Kirjoitimme jo aiemmin kesän aikana ensikokemuksia Brave Search -hakukoneesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT