AfterDawn logo

Brave Search -hakukone siirtyi beetavaiheeseen kaikkien käytettäväksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Yksityisyyteen panostava Brave Search -hakukone on nyt kaikkien käytettävissä, sillä hakukone siirtyi julkiseen beetavaiheeseen.

Aiemmin hakukonetta pääsi käyttämään kutsun myötä. Itse kutsun sain ja kirjoitin hakukoneen toiminnasta parin päivän käytön jälkeen.

Brave Search -hakukoneen keskeisin idea on tarjota laadukkaita hakutuloksia, mutta käyttäjän yksityisyyttä kunnioittaen. Braven hakukone perustuu Tailcat-hakukoneeseen, jonka Brave hankki aiemmin tänä vuonna.

Braven hakukoneen tulokset perustuvat omaan hakuindeksiin eli tietokantaan, joka sisältää kaikki hakukoneen tuntemat verkkosivut ja niiden sisällön.

Kuitenkin joissakin tilanteissa, kuten kuvia haettaessa, hakutulosten näyttämisessä hyödynnetään Microsoft Bing -hakukonetta. Brave lupaa hakutulosten paranevan ajan myötä ja riippumattomuuden muista hakukoneista vähenevän. Brave-hakukone myös näyttää prosentteina hakutulosten riippumattomuuden.


Brave Search hakukoneen hakutulosten riippumattomuus numeroina

Brave Search -hakukonetta voi käyttää tietokoneen selaimella, Androidilla ja iOS:llä. Hakukonetta pääsee käyttämään täällä. Myöhemmin tänä vuonna tämä hakukone tulee käytettäväksi oletuksena Brave-selaimelle.

Beetavaiheessa hakukoneessa ei vielä näytetä mainoksia. Myöhemmin hakukoneesta tulee tarjolle myös maksullinen vaihtoehto, jolloin mainoksia ei näytetä ollenkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki