AfterDawn logo

Facebook aikoo vaihtaa yrityksen nimeä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Uutissivusto The Verge kertoo, että Facebook suunnittelee vaihtavansa yrityksen nimeä jo ensi viikolla.

Uudella nimellä Facebook pyrkii tuomaan esille, että sen alaisuuteen kuuluu paljon muutakin kuin sosiaalinen media. Facebook omistaa mm. Instagramin, WhatsAppin ja Oculuksen.

Itse Facebookin nimi siis pysyisi samana, mutta toimintaa pyörittävän yhtiön nimi muuttuisi.

Taustalla on myös niin sanotun metaversumin rakentaminen, joka yhdistää virtuaaliseen tilaan erilaisia verkon palveluita. Erilaisilla lisätyn todellisuuden laitteilla virtuaalisessa tilassa voisi tavata vaikkapa ystävän, vaikka todellisuudessa he olisivat eri puolilla maailmaa.

Metaversumin ei ole tarkoitus olla vain yhden yrityksen pyörittämä, vaan avoin kokonaisuus.

Facebook luonnollisesti aikoo olla osa tätä tulevaisuuden maailmaa. Facebookin etuina ovat mm. valtava määrä käyttäjiä sekä VR-lasit. Facebook myös juuri tiedotti, että se suunnittelee 10 000 työntekijän palkkaamista Euroopassa metaversumin kehittämiseen.


Aiemmin tänä vuonna Facebook esitteli Horizon Workrooms -virtuaalisen kokoustilan, jota käytetään Oculus Quest 2 -VR-laseilla. Tulevan yhtiö nimen arvellaan hyödyntävän Horizon -nimeä jotenkin.

1 KOMMENTTI

arivesa1/1

Ihmiset, lähinnä toimittajat ja "aktivistit" ympäri pallon, vauhkoovat "Big Tech"- monopoleista, "ne pitäisi pilkkoa". Saavuttaakseen mitä?
Etenkin Saksassa paheksutaan (kun omia "big" ei ole) sitä, että tietoturva on alati vaarassa, ja sitä että "ne tahkoo hynää meidän tiedoista".

Kun joku tekee firman joka kykenee hyödyntämään "kuluttajien" nettisekoilua rahaksi, tarjoamallaan ilmaisella palvelulla, on älytöntä kuvitella että "yhden hemmon data" olisi sinänsä minkään arvoista.

Vapaaehtoista,ilmaista ja hyödyttää kaikkia.Turha kadehtia,voi lopettaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT