AfterDawn logo

Voin sähköpotkulaudoilla tehtiin heinäkuussa yli miljoona ajoa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Voi Technology rikkoi aiemmat ennätyksensä Suomessa heinäkuussa, kun yhtiön sähköpotkulaudoilla tehtiin miljoona matkaa.

Voin mukaan pääkaupunkiseudulla matkojen määrät kasvoivat huhti-heinäkuussa 800 % edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Lisäksi myös yhden Voin sähköpotkulaudan käyttöaste on noussut entisestään, sillä yhdellä laudalla tehdään jopa 5 - 10 matkaa päivässä.

Voi on kasvaneen käytön myötä noussut markkinajohtajan asemaan Suomessa.

"Sähköpotkulaudoista on tänä vuonna tullut koko kansan suosima liikkumismuoto, ja käyttäjien joukosta eivät enää erotu tietyt ryhmät, kuten aiemmin. Kun vuonna 2019 Voilla oli koko vuoden aikana noin miljoona matkaa, nyt vastaava luku saavutettiin jo yhden kuukauden aikana", Voin operatiivinen johtaja Reetta Alastalo sanoo ja jatkaa:

"Yhtenä syynä lisääntyneeseen käyttöön lienee passituotteemme, joilla voi kiinteään hintaan ajella lähes rajattomasti enintään 45 minuuttia kestävillä matkoilla. Passien ansiosta yhä useampi tekee myös työmatkoja skuuteilla ja korvaa yksityisautoilua."


Alastalon mukaan suomalaiset kuuluvat Euroopan ahkerimpiin sähköpotkulautojen käyttäjiin ja kysyntä kasvaa koko ajan.

Voi vastaakin tähän kysyntään laajentamalla toiminta-alueitaan pääkaupunkiseudulla.

Alue laajenee Espoossa merellisiin Westendin ja Haukilahden kaupunginosiin.

"Laajennuimme Espooseen alkukesän aikana ja olemme saaneet erittäin positiivisen vastaanoton. Meillä on ollut paljon liikennettä erityisesti Haukilahteen ja nyt laajennamme entisestään toiminta-aluettamme siellä. Lisäksi skuutilla pääsee jatkossa kätevästi myös Westendiin."

Helsingissä toimintaa laajennetaan Munkkivuoressa, Etelä-Haagassa, Pitäjänmäellä, Pikku Huopalahdessa, Käpylässä, Yliskylässä ja Mustikkamaalla.

Aiheeseen liittyvää:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT