AfterDawn logo

Video: Robotti osaa jo parkour-temput, Boston Dynamicsin Atlas-robotin kehitys on huikeaa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Olemme vuosien saatossa seuranneet robottialan pioneerin Boston Dynamicsin robottien kehitystä useissa jutuissamme. Yhtiön kaksijalkainen, scifi-leffojen pahiksia muistuttava Atlas-robotti on ollut monessa niistä pääosassa. Niin tälläkin kertaa.

Kolmisen vuotta sitten Atlas oppi jo hyppimään esteiden yli ja viime talvena Atlas veti hienon tanssiesityksen videolle.

Nyt Atlas on saanut kaverikseen sisruksen, jonka kanssa perusmuotoinen parkour-rata alkaa menemään jo varsin sujuvasti, kuten alla oleva video osoittaa:


Boston Dynamics syntyi alunperin Googlen robotiikkaprojektina, mutta yhtiö on vaihtanut omistajaa parikin kertaa. Viimeksi yhtiö myytiin loppuvuodesta 2020, kun Hyundai osti yhtiön itselleen noin miljardillla eurolla.

Boston Dynamicsin Atlas on yhtiön koerobotti, jolla yhtiö pyrkii puskemaan robotiikan rajoja aina vain pidemmälle. Tavoitteena on luoda robotteja, jotka osaavat auttaa ihmisiä arkiaskareissa, kuten vaikkapa vanhusten avustajina. Pessimistit oivat taas olettaa näiden olevan vain terminaattorien esiaste..

1 KOMMENTTI

specio1/1

Aika järjestöntä, kauankohan menee, ennenkuin ensimmäinen noista toimii sodassa sotilainen apuna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki