AfterDawn logo

Minecraft RTX:llä säteenseuranta julkaistu kaikkien Windows 10 -pelaajien käytettäväksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Nvidia esitteli aiemmin tänä vuonna reaaliaikaisella säteenseurannalla varustettua betaversiota Minecraftista. Nyt Minecraft with RTX -versio on kaikkien Windows 10 -pelaajien käytettävissä, joilla löytyy sitä tukevaa rautaa koneesta.

Säteenseuranta ja DLSS-tuki mahdollistavat valon laskennallista simulointia eri materiaaleissa heijastusten, valaistuksen ja varjojen kanssa. Nvidia julkaisi peliin myös kaksi uutta virallista RTX-maailmaa, joita on nyt yhteensä 15.

Säteenseurantaan tarvitaan Nvidian osalta RTX 2060 -näytönohjain tai parempi. Säteenseurannan ollessa käytössä RTX 2060 -näytönohjaimella pitäisi yltää Full HD -resoluutiolla 60 fps lukemaan. RTX 3080 ja RTX 3090 -näytönohjaimilla luvataan 60 kuvataajuuden ylittyvän selvästi 4K-resoluutiolla pelattaessa.

Minecraft with RTX -version omaavat Windows 10 -pelaajat voivat edelleen pelata Minecraftia yhdessä eri alustoilla pelaavien kanssa. Windowsilla pelaajat näkevät oletuksena säteenseurannan tuomat edut, mutta muilla alustoilla pelaajat näkevät Minecraftin sellaisenaan kuin ennenkin.


Lisätietoa saa Nvidian blogikirjoituksesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT