AfterDawn logo

Minecraftin grafiikat uudistuvat – Säteenjäljitysteknologia tuo mukanaan realistisemman valaistuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Minecraftin suola on sen karkeassa pikseligrafiikassa, mutta se ei estä sitä kulkemassa grafiikkateknologian aallonharjalla. Mojang Studios aikoo nimittäin julkaista huhtikuun 16. päivänä Minecraftin tutusta yksinpelistä säteenjäljitysteknologiaa hyödyntävän version.

Peliä on kehitetty pitkään Nvidian kanssa, mutta nyt graafisesti aiempaa realistisempi Minecraft alkaa olla valmis pelaajien beta-käyttöön. Pelissä hyödynnetään valon laskennallista simulointia eri materiaaleissa heijastusten, valaistuksen ja varjojen kanssa. Peliin sisältyy myös säteenjäljityksen hyötyjä demoavia uusia maailmoja, kuten Aquatic Adventure, Imagination Island ja Neon District.

Vaikka grafiikoissa pyritään aiempaa enemmän realistisempaan ilmeeseen, ei pelin pikselimäinen ote ole häviämässä mihinkään.

Säteenjäljitys julkaistaan Minecraftin Windows 10 -peliin. Lienee vain ajan kysymys koska ominaisuus löytyy myös Xbox-pelistä, sillä Xbox Series X tulee sisältämään myös tuen säteenjäljitykselle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki