AfterDawn logo

Pommi tulossa? Disney saattaa poistaa kolme viimeisintä Star Wars -elokuvaa pysyvästi sarjan kaanonista

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Disneyn omistaman Lucasfilmin kulisseissa saattaa muhia todellinen pommi, joka jakaa Star Wars-universumin fanit tiukasti omiin leireihinsä. Sisukkaat huhut kertovat, että Disney harkitsee vakavasti kolmen viimeisimmän Star Wars -elokuvan heittämistä roskakoriin.

Jos suunnitelmat toteutuvat, vuosien 2015 ja 2019 välillä julkaistut kolme jatko-osaa, eli The Force Awakens, The Last Jedi ja The Rise of Skywalker mitätöitäisiin, eivätkä niiden tarinat olisi enää osa virallista Star Warsin aikakirjaa. Näin ollen millään kyseisissä elokuvissa kerrotuilla tapahtumilla ei olisi merkitystä tuleviin Star Wars -tuotantoihin, kuten TV-sarjoihin tai uusiin elokuviin.

Aiheesta on tiettävästi syntynyt valtaisa "sisällissota" Disneyn sisälle, jossa vastakkain ovat tuottaja Kathleen Kennedy sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Jon Favreau. Kennedy oli pitkälti vastuussa Star Wars -elokuvasarjan kolmen viimeisimmän elokuvan synnystä, kun taas Jon Favreau on ollut tuottajana valtaisan menestyksen saaneessa The Mandalorian-sarjassa. The Mandalorian on Star Wars -universumiin sijoittuva sarja, joka on kerännyt sekä yleisön että kriitikoiden kehut ja jota pääsee katsomaan Suomessakin syyskuussa, kun Disney+ -palvelu avataan maassamme.

Jos Favreau'n tahto menee läpi, siirretään kolme viimeisintä Skywalker -elokuvaa "Star Wars Legends"-brändin alle, jotka kertoisivat vaihtoehtoisesta aikajanasta, eivätkä siten sotkisi omalta osaltaan Favreau'n suunnitelmia siitä, millainen hänen visionsa Star Warsin universumista olisi.


Perusteluja ja vinkkejä siitä, miten temppu saataisiin tehtyä, löytyy lisää Cosmicbookin artikkelista. Alla oleva video on kuitenkin alkuperäinen lähde pohdinnoille ja kyseisen YouTube-kanavan ylläpitäjä on tullut tunnetuksi varsin tarkoista ennustuksistaan siitä, miten Lucasfilms Star Wars -sarjaa on vienyt eteenpäin:

3 KOMMENTTIA

avthein1/3

Aikakonetta ja aikamatkustelua kehiin Terminaattorin tyyliin niin johan tapahtumakulut venyy ja paukkuu.

Priest822/3

Mjoo ei nyt ihan hyvältä kuullosta.

DeNiWar3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Aikakonetta ja aikamatkustelua kehiin Terminaattorin tyyliin niin johan tapahtumakulut venyy ja paukkuu.

Tai rinnakkaisulottuvuuksia ja niiden välistä matkailua, joissa osassa jedit ovat universumin pahiksia ja yoda on keisariakin pahempi hirmuvaltias, palpatine ja darthvader taas ovat pelastajia joka pelastavat universumin asukkaita jedikultin hirmutöiltä ja julmalta teurastukselta.


... mutta todennäköisesti disney tuttuun tyyliinsä tekee kaikkensa tuhotakseen alkuperäisenkin trilogian näkemykset ja aikajanan lopullisesti. Se kun ei ole disneyn omaa tuotantoa joka kismittää kovasti puljun johtoporsasta koska ei täysin sovellu heidän lapsiystävälliseen tyyliinsä, joten se voidaan myös heittää roviolle tai moolokin kitaan jotta star wars universumista saadaan muokattua disney universumia.


Edt: nyt haluavat muuttaa pirates of caribbeaninkin, tehdään uudestaan mutta jack sparrow poistetaan kokonaan ja tilalle tulee naishahmo.
Elokuvasarja jonka suosio perustunut pääosin ko.hahmon ja sen näyttelijän suorituksiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki