AfterDawn logo

Sony paljastaa PS5:n saloja tipottain – Nyt selvisi logo

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Ehdottomasti kiinnostavimmat tiedot seuraavan sukupolven konsoleista liittyvät niiden ulkonäköön, suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Näitä tietoja ei kovin yksityiskohtaisella tasolla saada ehkä ennen E3-messuja, mutta joitain tietoja tihkuu kuitenkin jatkuvasti julkisuuteen.

CES-messujen yhteydessä Sony paljasti esimerkiksi PlayStation 5 -pelikonsolin logon. Se ei tyylillisesti ole ehkä kovinkaan repäisevä, sillä se on juuri sellainen kuin voisi PS3:n ja PS4:n logoista päätellä. Logon alussa on jo ensimmäisestä PlayStation-konsolista tuttu PS-logo, minkä perään on lisätty tyylitelty PS5-teksti. Käytännössä Sony on vain vaihtanut PS4:n logon viimeisen numeron.

Sony on luvannut PS5-konsolin tukevan 8K-grafiikoita, säteenjäljitystä sekä PS4-pelejä. Kahdeksanytiminen prosessori perustuu Zen 2 -arkkitehtuuriin sekä sen parina oleva grafiikkaohjain Radeon Navi -arkkitehtuuriin.

PS5 julkaistaan virallisesti vuoden 2020 lopulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki