AfterDawn logo

Trump vaatii some-palveluita tekemään enemmän massamurhien ehkäisyssä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvaltoja järkyttäneiden joukkoampumisten jälkeen maassa on alettu pohtia jälleen mistä tällaiset tapaukset johtuvat ja miten ne saataisiin kuriin. Niin videopelit kuin aselakikin on nostettu jälleen syntipukiksi, mutta Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump haluaisi sosiaalisen median tekevän enemmän töitä tapausten ehkäisemiseksi.

Trumpin mukaan hänen hallintonsa aikoo lähestyä sosiaalisen median yhtiöitä ja pyytää niitä kehittämään työkaluja, joiden avulla potentiaaliset massamurhaajat voitaisiin tunnistaa jo etukäteen. Trump ei täsmentänyt minkälaisista ohjelmista olisi kyse, mutta käytännössä some-palveluiden pitäisi yrittää löytää käyttäjien käyttötavoista merkkejä aggressiivisesta käyttäytymisestä.

Oman osansa sai myös Yhdysvaltojen uutismedia, joka Trumpin mielestä on videopelien tapaan lietsonut vihaa ja raivoa.

Mikäli Trumpin toive massamurhaajaprofiloinneista toteutuu, tulevat sosiaaliset mediat jatkossakin analysoimaan entistä tiheämmällä kammalla käyttäjien tekemisiä verkossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT