AfterDawn logo

Valve esittelee uuden sukupolven OpenGL:n

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Viime vuoden aikana tuli hyvin selväksi, että peligrafiikoissa siirrytään uusiin alhaisen abstraktio- ja kuormitustason rajapintoihin. Lähtölaukauksen antoi AMD:n esittelemä Mantle, minkä jälkeen Microsoft esitteli DirectX 12:n ja Applen Metalin. Alustariippumaton OpenGL on myös seuraamassa tätä kehityslinjaa.

Khronoksen kehittämää uutta alemma kuormitustason glNextiksi kutsuttua grafiikkarajapintaa aiotaan esitellä maaliskuun alussa järjestettävässä GDC-konferenssissa. Valven vetämässä esittelytilaisuudessa esitellään glNextin ohjelmointiratkaisuja sekä rajapinnalla toteutettuja grafiikkademoja.

Khronos kertoi uuden sukupolven OpenGl-rajapinnan kehityksen aloittamisesta viime vuoden elokuussa.

1 KOMMENTTI

muppis1/1

Vaikka Valve onkin vahvasti tässä mukana, niin silti toivon tämän olevan oikeasti hyvä kilpailuvaltti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT