AfterDawn logo

Xbox LIVE ja PlayStation Network kaatuivat palvelunestohyökkäyksen seurauksena

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
30 kommenttia

Xbox LIVE- ja PlayStation Network -peliverkostot kaatuivat viime yönä ja miljoonien pelaajien joulumieli kaikkosi tunneiksi. Ongelmat johtuivat ilmeisesti Lizard Squad -nimisen ryhmittymän toteuttamasta palvelunestohyökkäyksestä. Sekä Sony että Microsoft myönsivät palveluissa havaitut ongelmat.

Ryhmä lupasi lopettaa hyökkäykset heti kun sen viestit keräisivät tarpeeksi retwiittauksia, mutta Kim Dotcom sai hyökkäyksen pysähtymään antamalla heille 3000 kuponkia perustamaansa MEGA-pilvipalveluun. Dotcomin palvelu sai tempauksella hyvää PR:ää ja uuden konsolin saaneet pelaajat saivat yhteydet toimintakuntoon, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Lizard Squad on aiemminkin tänä vuonna tehnyt palvelunestohyökkäyksiä Xbox LIVEä ja PlayStation Networkiä kohtaan. Hyökkäysten kohteeksi on joutunut myös EA Games. Ryhmän Twitterissä julkaisema pommiuhkaus pakotti Sonyn pomoa kyydittäneen lentokoneen laskeutumaan kesken lennon.


Xbox LIVEn ja PlayStation Networkin tukisivujen mukaan palvelun toiminnassa on edelleen häiriöitä.

30 KOMMENTTIA

Sove921/30

Ja näille pelleillehän ei koskaan pitäisi antaa yhtään mitään (paitsi linnatuomio), ei etenkään sitä huomiota, mitä he kaipaavat.

mjk2/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:

Ja näille pelleillehän ei koskaan pitäisi antaa yhtään mitään (paitsi linnatuomio), ei etenkään sitä huomiota, mitä he kaipaavat.

Ja yritykset saisivat mellastaa miten lystäävät?

ps en ole piratismin kannattaja mutta jossain se raja kulkee sekä firmoilla että hakkereilla.

superkick3/30

Taisi dotcom olla itse noiden hyökkäysten takana ja koko homma oli vain markkinointikikka tyypin palvelulle.

Simppaah (vahvistamaton)4/30

Sanottaisko että mikään ei hyvin. Live ehkä toimii mutta PSN:än kanssa erijuttu. Ollu kaatuneena kohta 2 päivää. Itse ainenkin aijon vaatia Sonylta korvauksia.

Lumikki5/30

Lainaus:

Ja näille pelleillehän ei koskaan pitäisi antaa yhtään mitään (paitsi linnatuomio), ei etenkään sitä huomiota, mitä he kaipaavat.


Tuskin kyse on oikeasti mistään huomion tarpeesta vaan ennemmin että jotkut ihmiset on suuttuneet jollekin toiselle. Usein ihmiset eivät tajua että KAIKILLA teoilla on seurauksia. Niin näiden hyökkääjien kuin miten yritykset hoitaa asioitaan. Se mitä joku pitää oikeutettuna ei sitä ole välttämättä jonkun muun mielestä. Laki määrää vain yhteiskunnan käyttäytymisen rajoja, mutta laki ei määritä moraalia.

Ei näissä internet tili pohjaisissa järjestelmissä ole mitään takuu vaatimuksia että ne aina toimisi. Idea sinänsä ei ole huono, mutta riippuvuus internetin ja palveluiden toimivuudesta on ERITTÄIN huono ajatus. Kaikkien yksinpelien pitäisi toimia MYÖS ilman internet palveluita tai internettiä. Vain internet pohjaiset monen pelaajan pelit tulisi olla riippuvaisia internet pohjaisista palveluista. Esimerkiksi mmorpg. Nykyään pelit rakennetaan internet riippuvaiseksi vain yritysten omien liiketaloustarpeiden suojelemiseksi, mutta ne tarpeet osittain tuhoavat kuluttajien pelaamisen mahdollisuuksia. Osa ihmisistä ovat jo lopettaneet koko pelaamisen näiden asioiden takia, koska he eivät suostu luopumaan esimerkiksi yksityisyydestään vain yritysten omien tarpeiden takia.

Ryynäne (vahvistamaton)6/30

Talvisodan henkeä!

R4ndom17/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Nykyään pelit rakennetaan internet riippuvaiseksi vain yritysten omien liiketaloustarpeiden suojelemiseksi, mutta ne tarpeet osittain tuhoavat kuluttajien pelaamisen mahdollisuuksia. Osa ihmisistä ovat jo lopettaneet koko pelaamisen näiden asioiden takia, koska he eivät suostu luopumaan esimerkiksi yksityisyydestään vain yritysten omien tarpeiden takia.


Just tän takia moni warettaa pelejä. Waretettu peli on monesti paljon toimivampi ja ongelmattomampi ku laillinen versio, ja sitten julkaisijat itkee wareteusmääriä.

Mauriland8/30

no ei ollut kivaa kun poitsut pääs paketit avaamaan ja siellä oli xbox one. No ei sitten toiminut koko värkki ton idiootti lauman takia. saisivat pellet saada kunnolla linnaa.

Lumikki9/30

Lainaus:

No ei sitten toiminut koko värkki ton idiootti lauman takia.


Värkki ei siis toiminut koska internetissä oleva palvelu oli DOS hyökkäyksen alainen ja värkki on suunniteltu sitten että se ei osaa toimia ilman internettiä. Jos laite olisi oikein suunniteltu niin se toimisi ilman internettiä silloin kun pelaat yksinpelejä. Joten mieti asiaa. Ongelma koostui kahdesta asiasta, ei vain yhdestä DOS idiootista.

Ei värkkeä ole pakko rakentaa siten että ne ovat alttiita tällaisille asioille. Yritykset tekee niin koska he haluaa kontrolloida ja internet on halpa tapa hoitaa asia. Mutta internet on kaikkea muuta kuin turvallinen ja luotettava.

Mauriland10/30

No vähän enempi alkoi toimimaan kun käsityönä päivitti ton värkin

Lauzi11/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lainaus:

No ei sitten toiminut koko värkki ton idiootti lauman takia.


Värkki ei siis toiminut koska internetissä oleva palvelu oli DOS hyökkäyksen alainen ja värkki on suunniteltu sitten että se ei osaa toimia ilman internettiä. Jos laite olisi oikein suunniteltu niin se toimisi ilman internettiä silloin kun pelaat yksinpelejä. Joten mieti asiaa. Ongelma koostui kahdesta asiasta, ei vain yhdestä DOS idiootista.

Ei värkkeä ole pakko rakentaa siten että ne ovat alttiita tällaisille asioille. Yritykset tekee niin koska he haluaa kontrolloida ja internet on halpa tapa hoitaa asia. Mutta internet on kaikkea muuta kuin turvallinen ja luotettava.

Kummassakaan konsolissa ei ole internetpakkoa. Pleikkarilla pystyi jopa pelaamaan maksulliseen PSN-jäsenyyteen sidottuja ilmaispelejä, vaikka konsoli ei päässyt tarkistamaan serveriltä josko meikäläisen jäsenyys on vielä voimassa.

Mauriland12/30

Siis kyllähän noi jo käytössä olleet laitteet paremmin toimii mutta kun starttasi pakettikoneen niin se oli ihan torso :/

arcanix13/30

Lainaus:

Kummassakaan konsolissa ei ole internetpakkoa. Pleikkarilla pystyi jopa pelaamaan maksulliseen PSN-jäsenyyteen sidottuja ilmaispelejä, vaikka konsoli ei päässyt tarkistamaan serveriltä josko meikäläisen jäsenyys on vielä voimassa.

Toisilla toimi, toisilla ei. Mulla ei ainakaan startannut Injustice: Gods Among Us eikä Titan Attacks. Muita en kokeillut. Tosin tuon toimivuus on ollut alusta lähtienkin vähän niin ja näin. Infamous piti ladata varmaan toistakymmentä kertaa, ennen kuin toimi kunnolla.

Lastilaari (vahvistamaton)14/30

Pleikkarilla ei pysty katsomaan edes Youtubea, jos PSN on alhaalla. Melkoista skeidaa. Onneksi Dotcom pelasti.

Lauzi15/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Lainaus:

Kummassakaan konsolissa ei ole internetpakkoa. Pleikkarilla pystyi jopa pelaamaan maksulliseen PSN-jäsenyyteen sidottuja ilmaispelejä, vaikka konsoli ei päässyt tarkistamaan serveriltä josko meikäläisen jäsenyys on vielä voimassa.

Toisilla toimi, toisilla ei. Mulla ei ainakaan startannut Injustice: Gods Among Us eikä Titan Attacks. Muita en kokeillut. Tosin tuon toimivuus on ollut alusta lähtienkin vähän niin ja näin. Infamous piti ladata varmaan toistakymmentä kertaa, ennen kuin toimi kunnolla.

Jaa, itse pelailin ton Injusticen stoorin läpitte eilen, enkä päässyt edes kirjautumaan PSN:iin. Mahtaiskohan noissa olla joku tietyin väliajoin tapahtuva netin kautta tapahtuva tarkistus, joka on sitten muutaman päivän voimassa.

mjk16/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Lainaus:

Kummassakaan konsolissa ei ole internetpakkoa. Pleikkarilla pystyi jopa pelaamaan maksulliseen PSN-jäsenyyteen sidottuja ilmaispelejä, vaikka konsoli ei päässyt tarkistamaan serveriltä josko meikäläisen jäsenyys on vielä voimassa.

Toisilla toimi, toisilla ei. Mulla ei ainakaan startannut Injustice: Gods Among Us eikä Titan Attacks. Muita en kokeillut. Tosin tuon toimivuus on ollut alusta lähtienkin vähän niin ja näin. Infamous piti ladata varmaan toistakymmentä kertaa, ennen kuin toimi kunnolla.

Jaa, itse pelailin ton Injusticen stoorin läpitte eilen, enkä päässyt edes kirjautumaan PSN:iin. Mahtaiskohan noissa olla joku tietyin väliajoin tapahtuva netin kautta tapahtuva tarkistus, joka on sitten muutaman päivän voimassa.

Jos en väärin muista niin molemmissa konukoissa olisi toiminto että kerran 24 h aikana pitäisi olla "netti" päällä..niin toimisi moitteetta nyt en ole ihan varma asiasta..

mikvaa (vahvistamaton)17/30

HEP JA APUA! Laite ei toimi, ei pääse kirjaudu PSNään, eikä pysty katsomaan edes Netflixiä. IPn hakee ihan normaalisti ja yhdistää verkkoon mutta PSNään ei pääse sisälle. Mikä neuvoksi?

trooper7818/30

Kyllähän tämä vähän haiskahtaa ostetulta tempaukselta.

Monen joulu varmasti meni osittain(?) pilalle tämän vuoksi mutta periaatteesta olen iloinen tapahtuneesta ja toivottavasti tuollaista tapahtuu jatkossakin... useasti! Kuten edellä mainittiinkin niin tätä ovat ahneet jättifirmat kerjänneet jo pitkään. Kiitos kaiken maailman pakollisten rekisterilinkkien ja yhtä-tyhjän-kanssa-netti-tarkistusten, pelaamisesta mennyt maku ja keräilijät eivät pääse taltioimaan pelihistoriaa kokoelmiinsa (internet-kytkösvapaiden) ostokiekkojen muodossa =(

arcanix19/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Lainaus:

Kummassakaan konsolissa ei ole internetpakkoa. Pleikkarilla pystyi jopa pelaamaan maksulliseen PSN-jäsenyyteen sidottuja ilmaispelejä, vaikka konsoli ei päässyt tarkistamaan serveriltä josko meikäläisen jäsenyys on vielä voimassa.

Toisilla toimi, toisilla ei. Mulla ei ainakaan startannut Injustice: Gods Among Us eikä Titan Attacks. Muita en kokeillut. Tosin tuon toimivuus on ollut alusta lähtienkin vähän niin ja näin. Infamous piti ladata varmaan toistakymmentä kertaa, ennen kuin toimi kunnolla.

Jaa, itse pelailin ton Injusticen stoorin läpitte eilen, enkä päässyt edes kirjautumaan PSN:iin. Mahtaiskohan noissa olla joku tietyin väliajoin tapahtuva netin kautta tapahtuva tarkistus, joka on sitten muutaman päivän voimassa.

Joo saattapa olla. En ollut itse asiassa käynnistänyt kumpaakaan ennen tätä. Asennus ja päivitykset kyllä laitettu.

Lauzi20/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:


Jos en väärin muista niin molemmissa konukoissa olisi toiminto että kerran 24 h aikana pitäisi olla "netti" päällä..niin toimisi moitteetta nyt en ole ihan varma asiasta..

Voipi olla näin noitten PSN ja Microsoft tileihin sidottujen "ilmaispelien" kanssa. Kuitenkin jos pelit on ostettu kovalla rahalla, joko ladattavina, tai vanhanaikaisesti levyllä, niin kumpikaan konsoli ei välitä vaikkei olisi koskaan netissä käynytkään.

Microsoft yritti tämän Onen kanssa kaikenlaisia always online settejä ja viimeisin ehdotus taisi olla, että konsolin pitää soittaa kerran vuorokaudessa kotiin, tai mikään ei toimi, mutta sitten siitäkin hullutuksesta luovuttiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikvaa:

HEP JA APUA! Laite ei toimi, ei pääse kirjaudu PSNään, eikä pysty katsomaan edes Netflixiä. IPn hakee ihan normaalisti ja yhdistää verkkoon mutta PSNään ei pääse sisälle. Mikä neuvoksi?

Taitaa olla PSN serverit edelleen kyykyssä, ainakin osittain. Elikkä ei auta kun odotella, että Sony saa esityksensä kuntoon.

Ps. Täältä saa tarkastettua miten nuo palvelut toimivat muilla.

pc_rulaa (vahvistamaton)21/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:

Ja näille pelleillehän ei koskaan pitäisi antaa yhtään mitään (paitsi linnatuomio), ei etenkään sitä huomiota, mitä he kaipaavat.

Ja yritykset saisivat mellastaa miten lystäävät?


Ja mikähän pellekommentti tuo yritysten mellastaminen oikein on???
Mitä tekemistä millään yrityksellä on pelaajien kiusaamisen oikeuttamisessa, pelaajathan tässä haitanteon kohteena olivat!

Uutisissa nauratti kyllä tuo lapsellinen halu saada lisää twitter-seuraajia, paljastuivat heti 12-vuotiaiksi :)

Lumikki22/30

Lainaus:

Mitä tekemistä millään yrityksellä on pelaajien kiusaamisen oikeuttamisessa, pelaajathan tässä haitanteon kohteena olivat!


Nykyajan pelaamisessa internet sidonnaisuus mahdollistaa HELPOSTI heidän asiakkaittensa pelaamisen häiritsemisen tai jopa kokonaan estää se. Kaiken lisäksi tuo asia olisi erittäin helposti estettävissä jos laitteet olisi vain HALUTTU suunnitella hieman toisin.

Esimerkiksi jos pelikonsoli oltaisiin suuniteltu niin että se toimisi MYÖS ilman internettiä moitteettomasti niin mikään internet DOS pohjainen hyökkäys ei vaikuttaisi kenenkään pelaamiseen. Mutta kun rakennetaan PASKOJA systeemejä niin kuka tahansa miljoonista internet häiriköistä pystyy tekemään haittaa Teille, ihan koska heitä huvittaa.

En tarkoita tällä että hyökkääjien teot ei olisi tuomittavia ja alhaisia, mutta kyllä se alkuperäinen ongelma on lähtenyt ihan yrityksestä joka on TAHALLISESTI suunnitellut laitteensa siten että tälläinen on mahdollista. Useat ihmiset ovat varoittaneet että liian suuri internet riippuvaisuus ei ole hyvä asia ja internet ei ole turvallinen tai luottettava.

Joten on naurettavaa tuomita PELKÄSTÄÄN se hyökkääjä, vaan pitää myös osoittaa sormea yritykseen joka on suunnitellut järjestelmänsä sitten että tälläisen hyökkäyksen on mahdollista häiritä tuotteiden ostajia. Tarkoittaen että internet palvelun hallinnan toimimattomuus ei saisi häiritä asiakkaan pelien pelattavuutta. Kyseessä on turha sidonnaisuus asioissa.

Esimerkiksi ajatelkaa miten vakuutuslaitos menettelee jos olette laiminlyönneet perusasioita jotka vaaditaan korvauksien maksuun. Ei siinä paljon auta se että osoitatte sormea vain siihen rikolliseen jonka uhriksi olette joutuneet. Kukaan ei kiellä että se rikoksen tekijä on syyllinen, mutta se ei silti välttämättä aina vapauta Teitä itseänne myös vastuusta.

Lauzi23/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lainaus:

Mitä tekemistä millään yrityksellä on pelaajien kiusaamisen oikeuttamisessa, pelaajathan tässä haitanteon kohteena olivat!


Nykyajan pelaamisessa internet sidonnaisuus mahdollistaa HELPOSTI heidän asiakkaittensa pelaamisen häiritsemisen tai jopa kokonaan estää se. Kaiken lisäksi tuo asia olisi erittäin helposti estettävissä jos laitteet olisi vain HALUTTU suunnitella hieman toisin.

Esimerkiksi jos pelikonsoli oltaisiin suuniteltu niin että se toimisi MYÖS ilman internettiä moitteettomasti niin mikään internet DOS pohjainen hyökkäys ei vaikuttaisi kenenkään pelaamiseen. Mutta kun rakennetaan PASKOJA systeemejä niin kuka tahansa miljoonista internet häiriköistä pystyy tekemään haittaa Teille, ihan koska heitä huvittaa.

En tarkoita tällä että hyökkääjien teot ei olisi tuomittavia ja alhaisia, mutta kyllä se alkuperäinen ongelma on lähtenyt ihan yrityksestä joka on TAHALLISESTI suunnitellut laitteensa siten että tälläinen on mahdollista. Useat ihmiset ovat varoittaneet että liian suuri internet riippuvaisuus ei ole hyvä asia ja internet ei ole turvallinen tai luottettava.

Joten on naurettavaa tuomita PELKÄSTÄÄN se hyökkääjä, vaan pitää myös osoittaa sormea yritykseen joka on suunnitellut järjestelmänsä sitten että tälläisen hyökkäyksen on mahdollista häiritä tuotteiden ostajia. Tarkoittaen että internet palvelun hallinnan toimimattomuus ei saisi häiritä asiakkaan pelien pelattavuutta. Kyseessä on turha sidonnaisuus asioissa.

Esimerkiksi ajatelkaa miten vakuutuslaitos menettelee jos olette laiminlyönneet perusasioita jotka vaaditaan korvauksien maksuun. Ei siinä paljon auta se että osoitatte sormea vain siihen rikolliseen jonka uhriksi olette joutuneet. Kukaan ei kiellä että se rikoksen tekijä on syyllinen, mutta se ei silti välttämättä aina vapauta Teitä itseänne myös vastuusta.

Kyllä ne konsolit toimivat ilman internettiä. Kummankaan kyseessä olevan lafkan konsolin ei tarvitse olla kiinni netissä, jotta pelit toimisivat.

Vai meinaatko, että vika on näissä keskitetyissä internetpalveluissa ja nettipelaaminen pitäisi hajauttaa jokaisen pelin omille servereille, jolloin hyökkäys PSN:ia, tai Microsoft Liveä vastaan ei estäisi kaikkia pelaamasta netissä?

Minua sapettaa tässä asiassa lähinnä se, että kun siirryin PS-kolmosesta neloseen ja minulta alettiin periä nettipelaamisesta kuukausimaksua, niin sitä perusteltiin serverikustannuksilla, paremmalla uuserxperienssillä ja ties millä. Sitten lauma esiteinejä onnistuu näpäyttämään koko korttitalon nurin ja se parempi käyttäjäkokemus näyttäytyy siten, että Sony levittelee Twitterin kautta käsiään muutaman tunnin välein ja vakuuttelee, että insinöörit tutkivat asiaa ja kiittelee kärsivällisyydestä.

perhana24/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lainaus:

Mitä tekemistä millään yrityksellä on pelaajien kiusaamisen oikeuttamisessa, pelaajathan tässä haitanteon kohteena olivat!


Nykyajan pelaamisessa internet sidonnaisuus mahdollistaa HELPOSTI heidän asiakkaittensa pelaamisen häiritsemisen tai jopa kokonaan estää se. Kaiken lisäksi tuo asia olisi erittäin helposti estettävissä jos laitteet olisi vain HALUTTU suunnitella hieman toisin.

Esimerkiksi jos pelikonsoli oltaisiin suuniteltu niin että se toimisi MYÖS ilman internettiä moitteettomasti niin mikään internet DOS pohjainen hyökkäys ei vaikuttaisi kenenkään pelaamiseen. Mutta kun rakennetaan PASKOJA systeemejä niin kuka tahansa miljoonista internet häiriköistä pystyy tekemään haittaa Teille, ihan koska heitä huvittaa.

En tarkoita tällä että hyökkääjien teot ei olisi tuomittavia ja alhaisia, mutta kyllä se alkuperäinen ongelma on lähtenyt ihan yrityksestä joka on TAHALLISESTI suunnitellut laitteensa siten että tälläinen on mahdollista. Useat ihmiset ovat varoittaneet että liian suuri internet riippuvaisuus ei ole hyvä asia ja internet ei ole turvallinen tai luottettava.

Joten on naurettavaa tuomita PELKÄSTÄÄN se hyökkääjä, vaan pitää myös osoittaa sormea yritykseen joka on suunnitellut järjestelmänsä sitten että tälläisen hyökkäyksen on mahdollista häiritä tuotteiden ostajia. Tarkoittaen että internet palvelun hallinnan toimimattomuus ei saisi häiritä asiakkaan pelien pelattavuutta. Kyseessä on turha sidonnaisuus asioissa.

Esimerkiksi ajatelkaa miten vakuutuslaitos menettelee jos olette laiminlyönneet perusasioita jotka vaaditaan korvauksien maksuun. Ei siinä paljon auta se että osoitatte sormea vain siihen rikolliseen jonka uhriksi olette joutuneet. Kukaan ei kiellä että se rikoksen tekijä on syyllinen, mutta se ei silti välttämättä aina vapauta Teitä itseänne myös vastuusta.

Juu se on kyllä tullut jo hyvin selkeästi esille että sinua ärsyttää se että suurin osa pelaajista ei halua peleiltään samoja asioita kuin sinä, ja tästä syytä pelilaitteiden valmistajat asioita priorisoidessaa pyrkivät tekemään pelejä ja laitteita jotka on suunnattu suurimmalle ostajaryhmälle.

Minä itse en juurikaan pelaile mitään, enkä omista mitään pelikonsolia, ja itsekkin jos jotain pelaisin niin en halua pelata verkossa moninpelejä, mutta silti ymmärrän sen että jos joku ostaa pelikonsolin joka on optimoitu nykyisten markkinoiden vaatimuksesta enimmäkseen verkkopelaamiseen, on hän tietenkin pettynyt ja estynyt pelaamasta jos verkko on jumissa... mutta miksi tästä pitäisi syyttää pelin ja laitteen valmistajaa jos peli on nimenomaan tarkoitettu verkossa pelattavaksi?

Jos nyt vaikkapa jalkapallojoukkueen bussi hajoaa matkalle, ja ainoastaan omalla autollaan liikkeellä ollut maalivahti pääsee paikalle, onko tässäkin tapauksessa jalkapallon keksijän vika että hän ei ole ottanut huomioon tilannetta jossa maalivahti joutuisi ehkä pelaamaan yksin...?

Entä jos joku älypää keksii kaataa autosi tankkiin sokeria ja auto tästä syystä hyytyy tielle, ryntäätkö syyttämään auton valmistajaa siitä että hän ei ole varustanut autoa jollakin varamekanismilla joka mahdollistaisi ajamisen siinäkin tapauksessa että auton moottori hajoaa ilkivallan seurauksena?

Maailmasta varmasti löytyy edelleen myös pelikonsoleita joilla voi pelata ilman nettiäkin, eli voit itsellesi ostaa sellaisen, mutta jos pelikehittäjiä ei kiinnosta kehittää uusia pelejä sellaisiin konsoleihin, turha siitä on ketään syyttää, voit ainoastaan niellä kiukkusi ellet saa jollain keinoilla sellaisten konsoleiden suosiota kasvatettua takaisin niin suureksi että niille riittäisi kehittäjiä, asiakaskunta kun ei voi juurikaan muulla äänestää kuin lompakollaan, ja ilmeisesti verkkopelien kannattajat ovat onnistuneet viemään voiton tässä äänestyksessä, niiden suuresta markkinaosuudesta päätellen, joten tuskin nämä systeemit nyt kuitenkaan enemmistön mielestä niin PASKOJA ovat.

Paskoja ovat ainoastaan nämä paskiaiset jotka häiritsevät verkon toimintaa vain siksi kun se on heistä hauskaa ja he ovat keksineet keinon siihen... voisivat vaikka etsiä jostain sellaisen pallopäisen vasaran ja mennä naputtelemaan toisiaan takaraivoon, ihan vaan siksi että näkisivät onko sekin kenties mahdollista ja onko ihmisen rakenne ja ohjelmointi jotenkin puutteellinen kun mahdollsistaa tuollaisen kiusanteon.

Lumikki25/30

Lainaus:

Juu se on kyllä tullut jo hyvin selkeästi esille että sinua ärsyttää se että suurin osa pelaajista ei halua peleiltään samoja asioita kuin sinä, ja tästä syytä pelilaitteiden valmistajat asioita priorisoidessaa pyrkivät tekemään pelejä ja laitteita jotka on suunnattu suurimmalle ostajaryhmälle.


Ensinnäkin kiitos kommetista se oli minusta aika osuva ja olet kiinnittänyt huomiota asioihin. Mutta muutamia asioita korjaisin.

Minua ei ärsytä miten toiset haluavat pelata, se on heidän oma valinta, minua ärsyttää se että minä en voi pelata enää olenkaan uusia pelejä. (PC-pelaajana, internet pakko).

On totta että minä olen kiukuinen juuri noista monista mainitsemistasi syistä. Mutta internet riippuvuus laitteissa ei ole olemassa vain siksi että ihmiset haluaa pelata verkkopelejä. Internet riippuvuus on myös olemassa siksi että yritykset haluaa suojella omaisuuttaan. Tarkoitan tällä että verkkopeli tietenkin vaatii toimivat internet palvelimet ja yhteydet. Joten tottakai jos näitä asioita joku häiritsee niin ei se ole yrityksen vika.

Mutta ei ne valmistajat näitä kaikkia internet riippuvuus ominaisuuksia suuntaa suurimmalle ostajakunnalle, vaan ne tekee niitä yrityksen omiin tarpeisiinsa. Suurin ostajakunta vaan taipuu yritysten tarpeisiin, koska heillä ei oikeasti ole muuta vaihtoehtoa kuin joko taipuvat tai ovat pelaamatta. Eli kyse ei ole suosiosta, vaan pakotuksesta.

Sitä en kuitenkaan kiellä että verkkopelaaminen voi olla suosittua. Minusta on hienoa että verkkopelaaminen on kehittynyt eteenpäin ja se on tullut helpommaksi ihmisille. Lisääntyvä hallinnan helppous on hieno asia, mutta pelien pelaamisen kontrolli pitäisi aina olla sillä kuluttajalla, ei yrityksellä.

Ongelma on se että osa näistä pelaamiseen liittyvistä ongelmista on lähtöisin yrityksen tarpeista.

PS: Ei sinne tankkiin ulkopuolinen niin helposti sitä sokeria laita, verrattuna internetin hyökkäyksiin. ;)

Lainaus:

Vai meinaatko, että vika on näissä keskitetyissä internetpalveluissa ja nettipelaaminen pitäisi hajauttaa jokaisen pelin omille servereille, jolloin hyökkäys PSN:ia, tai Microsoft Liveä vastaan ei estäisi kaikkia pelaamasta netissä?


Vastataan vielä tähän toisen henkilön kommenttiin. Kun on miljoonia asiakkaita niin pieni hajauttaminen tai toissijaiset varajärjestelmät ei ole huono idea. Joten kyllä minusta olisi hyvä jos olisi pientä hajautusta.

Pantti1126/30

mulla ei toimi vieläkään PSN ei pääse kirjautumaan sisäään mites teilä?

labba127/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

mulla ei toimi vieläkään PSN ei pääse kirjautumaan sisäään mites teilä?

Kokeile vaihtaa nettiä esim. puhelimen nettiin itsellä auttoi se.

Pantti1128/30

Kiitos

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti labba1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

mulla ei toimi vieläkään PSN ei pääse kirjautumaan sisäään mites teilä?

Kokeile vaihtaa nettiä esim. puhelimen nettiin itsellä auttoi se.

Kiitos Puhelimenverkolla tämä nyt näyttää toimivan mutta heti kun laitan verkon tulemaan taas modeemista niin ei mitä voin tehdä :O

labba129/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

Kiitos

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti labba1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

mulla ei toimi vieläkään PSN ei pääse kirjautumaan sisäään mites teilä?

Kokeile vaihtaa nettiä esim. puhelimen nettiin itsellä auttoi se.

Kiitos Puhelimenverkolla tämä nyt näyttää toimivan mutta heti kun laitan verkon tulemaan taas modeemista niin ei mitä voin tehdä :O

Kannattaa vielä bootata modeemi ja verkko kokonaan.

Pantti1130/30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti labba1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

Kiitos

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti labba1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pantti11:

mulla ei toimi vieläkään PSN ei pääse kirjautumaan sisäään mites teilä?

Kokeile vaihtaa nettiä esim. puhelimen nettiin itsellä auttoi se.

Kiitos Puhelimenverkolla tämä nyt näyttää toimivan mutta heti kun laitan verkon tulemaan taas modeemista niin ei mitä voin tehdä :O

Kannattaa vielä bootata modeemi ja verkko kokonaan.

tätäkin on koitettu useampaan kertaan ei tulosta .. :/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT