AfterDawn logo

AMD:ltä vastaus Nvidian ShadowPlaylle

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

AMD:n Gaming Evolved App päivittyi tällä viikolla uuteen versioon, joka tuo mukanaan pelien nauhoitusmahdollisuuden käyttäen Radeon-näytönohjaimien VCE-rautaominaisuutta.

Nvidian yhtenä myyntivalttina on jo jonkin aikaa ollut ShadowPlay-ominaisuus, joka mahdollistaa pelivideoiden tallentamisen lennossa käyttäen Nvidian rautapohjaista ratkaisua, joka ei laske suorituskykyä yhtä paljon kuin esimerkiksi Frapsin kaltainen ohjelmistopohjainen videotallennus. Nyt myös AMD on saanut ulos ensimmäisen beta-version omasta toteutuksestaan, jota kutsutaan nimellä Game DVR.

Game DVR kuuluu osana AMD:n näytönohjainajurien mukana toimitettavaa AMD Gaming Evolved APP -sovellusta. Sovellus hyödyntää uudempien Radeon-näytönohjainten Video Codec Engine -rautaa pelikuvan tallennukseen H.264-pakkauksella.


Ensimmäinen beta-versio Game DVR:stä on vielä melko rajoitettu, ja tukee vain 10 minuutin pituista jatkuvaa nauhoitusta korkeintaan 1920x1080-resoluutiolla. Game DVR ei myöskään toimi CrossFiren kanssa, ja Mantle-tukea on lupailtu myöhemmälle. Ilmeisesti myös EA Originin tapaiset overlay-pinnat peleissä voivat tuottaa harmaita hiuksia.

1 KOMMENTTI

snaketus1/1

Erittäin hieno juttu sillä yksi Nvidia yksinoikeusominaisuus, joka vaikuttaisi seuraavan näytönohjaimen valintaan! Hatun nosto AMD:lle siitä, että tuli takaisin mukaan kilpailuun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT