AfterDawn logo

AMD päivitti Athlon X4 -malliston Richland-aikaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

AMD on julkaissut ensimmäiset uuteen Richland-piiriin perustuvat FM2-kantaiset Athlon X4 -prosessorit.

Aiemmin yhtiö on julkaissut Richland-pohjaiset APU-piirit sekä mobiililaitteisiin että työpöydälle. Nyt julkaistuissa neliytimisissä Athlon-versioissa ei kuitenkaan ole lainkaan APU-piirin integroitua näytönohjainta eli kokoonpanoon vaaditaan erillinen näytönohjain. Athlon-sarjan kohderyhmänä ovatkin pelaajat, joille integoitu näytönohjain jäisi joka tapauksessa ylimääräiseksi.

Joukon nopein malli on Athlon X4 760K Black Edition, jonka perukellotaajuus on 3,8 GHz ja Turbo-taajuus 4.1 GHz. TDP-arvoksi kerrotaan 100 wattia. Black Edition -nimensä mukaisesti prosessori on kerroinlukoton eli sen ylikellotus onnistuu helposti. Piiristä on olemassa myös kerroinlukittu versio Athlon X4 760K. Molemmat piirit tukevat DDR3-1866-muistia.


Kerroinlukottoman mallin hinta on 135 dollaria ja lukitun mallin 100 dollaria. Tuoteperhe kasvaa tulevaisuudessa uusilla kaksi- ja neliytimisillä malleilla.

2 KOMMENTTIA

Bodomed1/2

Noh tosta vois saada jo aika budjetti hintaisia pelikoneita. :)

jartar2/2

En ymmärrä mitä näillä tekee. Kyseiset prossut ovat kelvollisia vain kevyeen pelaamiseen. Tällöin prossuun integroitu näyttis on täydelinen valinta. Jos on valmis ostamaan erillisnäyttiksen, niin prossuksi noin 100 kertaa parempi vaihtoehto on AMD:n oma FX mallisto.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT