AfterDawn logo

Nvidia varautuu Steamin Linux-julkaisuun lisätehoa lupaavilla ajureilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Steamin Linux-version suljettu beta-testaus on juuri alkanut ja Nvidia osallistuu julkaisuun omalla ajuripäivityksellään, jonka yhtiö lupaa paikoitellen jopa tuplaavan suorituskyvyn.

Nvidialla on Linux-yhteisössä hankala maine, mutta pelaajien saapuessa myös Linux-alustalle, yhtiö pyrkii korjaamaan imagoaan, jota esimerkiksi Linus Torvalds kärkevästi kommentoi aiemmin. Torvaldsin mukaan Nvidia on Linux-väen kannalta huonoin mahdollinen yhteistyökumppani, sillä yhtiö ei ole halukas jakamaan tietoa laitteistaan avoimeen koodiin pohjautuvien ajureiden kehittäjien kanssa.

Nvidian mukaan uusien R310-ajureiden kehitykseen ovat viimeisen vuoden mittaan osallistuneet niin Valve kuin muutkin pelikehittäjät. Nvidian mukaan Left 4 Dead 2 -pelissä suorituskyky kasvaa enimmillään kaksinkertaiseksi, kun käytössä on GeForce GTX 680 Ubuntu 12.04 -alustalla.


Uudet ajurit tukevat GeForce GTX 600 -sarjan kortteja, mutta myös vanhempien korttien omistajien kehotetaan päivittämään R310-versioon.

Ajureista on tarjolla 64- ja 32-bittiset versiot ja ne voi ladata suoraan Nvidian sivuilta.

6 KOMMENTTIA

leipuri7771/6

Miten niin nvidialla on huono maine? Eikö se Ati ole aina ollut se vastarannankiiski näissä Linux asioissa? Nvidia sentään tukee myös vanhempia näytönohjaimia.

Itse olen saanut nvidian kortit toimimaan Linuxissa paljon paremmin kuin Atin.

snaketus2/6

Nvidialla ehkä huono maine linux ympyröissä, mutta silti ne on aina toiminu paremmin linuxilla kuin amd/atit.

hapsis3/6

Juu samaa mieltä Leipurin kanssa, ATI:n kanssa ollut paljon ongelmia mutta NVIDIA:n kanssa ei koskaan! Ihme mouhuumista....

Hate0294/6

Nvidian huono maine perustuu juuri tähän väitteeseen:

Quote:

Nvidia on Linux-väen kannalta huonoin mahdollinen yhteistyökumppani, sillä yhtiö ei ole halukas jakamaan tietoa laitteistaan avoimeen koodiin pohjautuvien ajureiden kehittäjien kanssa.

AMD taas jakaa tietojaan ainakin nykyisin. Avoimen lähdekoodin ajureilla ei käytännössä voi kuitenkaan pelata nykyisiä huippupelejä, on ne käytännössä vielä niin kaukana jäljessä "suljetuista" ajureista.

remix5/6

Nvidialla on ehkä huono maine vapaan lähdekoodin/vapaiden ohjemistojen yhteisöissä, mutta ei koko Linux-käyttäjäyhteisössä. Itse käytän nvidian suljettuja ajureita, enkä juurikaan välitä siitä onko lähdekoodi vapaa vai ei, jos vaan homma pelaa.

Ranvier6/6

Samaan aikaan AMD:n leirissä:
http://muropaketti.com/amd-sulki-linux-kehitysosastonsa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT