AfterDawn logo

PC jo 24 kertaa nopeampi kuin Xbox 360

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Vuoden 2005 lopulla julkaistu Microsoftin Xbox 360 on saatu venytettyä äärimilleen jo useamman vuoden ajan, mutta tällä välin PC on ajanut selvästi konsolin ohi suorituskyvyssä.

Vaikka Microsoft ja Sony eivät esitelleetkään uusia konsoleita E3-messuilla, on uuden sukupolven konsoleita odotettu jo vuosia. Aiemmat konsolisukupolvet olivat selvästi lyhyempiä noin viiden vuoden eliniällään, mutta Microsoft ja Sony ovat ilmeisesti päättäneet venyttää nykyisten konsolien elinikää mahdollisimman pitkälle. Nintendo on vuorostaan esitellyt omaa konsoliaan, mutta on pysynyt harvinaisen hiljaisena Wii U:n suorituskyvystä verrattuna kilpailijoidensa nykyisiin konsoleihin.

Nvidian Simon Greenin mukaan PC-rauta on jo 24 kertaa nopeampaa kuin Microsoftin veteraanikonsoli. Tästä esimerkkinä on Epicin uusin Unreal Engine 4, jota demottiin vastikään Nvidian GTX 680 -näytönohjaimella. Epicin mukaan he halusivat näyttää Microsoftille ja Sonylle minkälaista grafiikkaa olisi mahdollista tarjota pelaajille jos uusien konsolien suorituskyky on siihen riittävällä tasolla.


Myös Final Fantasy -sarjasta tuttu Square Enix on esitellyt uutta pelimoottoriaan E3-messuilla, mutta ei ole kertonut tarkemmin millä raudalla se pyöri. Todennäköisesti kyseessä oli kuitenkin Epicin tavoin tehokas PC. Näillä näkymin Sonyn ja Microsoftin vastausta joutunee kuitenkin odottamaan ainakin vuoteen 2014.

4 KOMMENTTIA

mcmopo1/4

Kyllähän se niin on että kun pelaa suht hyvällä PC:llä jotain peliä ja kokeilee sen jälkeen konsoliversiota niin ero on kuin yöllä ja päivällä.

apinard (vahvistamaton)2/4

On tää kans niin obvious juttua et miks joku ees jaksaa tehdä tälläsiä uutisia.
Xbox on 6 vuotta vanha pelikonsoli, PC on tyylii 10 minuuttia vanha.

Se ois sama ku et vertais vuoden 85 urheiluauton suorituskykyä vuoden 2012 urheiluautoon.
Se on niin selvää et vanhempi häviää.... tarvi sitä kokoaja selittää. :D

jvph763/4

Lainatakseni tämän palstan toista uutista.. ->>

Dokumentin mukaan vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman, ja siihen olisi sisäänrakennettu Kinect 2. Suorituskyvyltään konsolin pitäisi olla 6-8 kertaa nopeampi kuin nykyinen Xbox 360

Eli kyllä noi konsolit tulee jokatapauksessa aina pahasti jälkijunassa tehojen suhteen PC koneisiin verrattuna. Jos PC on jo nyt 24 x nopsampi / tehokkaampi, niin eipä tuliterä Xbox720 silti mikääm "kaulan kiinni kuroja" ole.

Vilperi134/4

Originally posted by jvph76:

Lainatakseni tämän palstan toista uutista.. ->>

Dokumentin mukaan vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman, ja siihen olisi sisäänrakennettu Kinect 2. Suorituskyvyltään konsolin pitäisi olla 6-8 kertaa nopeampi kuin nykyinen Xbox 360

Eli kyllä noi konsolit tulee jokatapauksessa aina pahasti jälkijunassa tehojen suhteen PC koneisiin verrattuna. Jos PC on jo nyt 24 x nopsampi / tehokkaampi, niin eipä tuliterä Xbox720 silti mikääm "kaulan kiinni kuroja" ole.

Tämä uutinen ei taida pitää paikkaansa.Tuo oli jossain 2009-2010 paikkeilla tehty suunnitelma, joten emme tiedä mitä Microsoftilla on tällä hetkellä mielessä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT