AfterDawn logo

VIVO

VIVO on lyhenne sanoista Video In Video Out ja se on ominaisuus näytönohjaimessa, joka mahdollistaa sekä videon kaappaamisen että videon viemisen esimerkiksi televisioon (Video Out vastaa siis TV-outia). Yleensä VIVO tarvitsee näytönohjaimeen erillisen adapterin, josta löytyy sekä komposiitti että s-video sisään- ja ulostulot videolle. Koska kyseessä on vain videokuva, ei audiota voi viedä VIVO:n alulla ulos tai sisään näytönohjaimeen.

VIVO:n avulla käyttäjä voi siis tallentaa esim. VHS-nauhurin videoita tietokoneelle tai käyttää televisiota näyttönä. Video In ei kuitenkaan sisällä viritintä, joten televisiolähetysten katseluun täytyy olla erillinen viritin, esimerkiksi digiboksi.

VIVO:n maksimi resoluutio sekä kaappaukselle että ulosvietävälle videolle on yleensä 720 x 576 (PAL) tai 720 x 480 (NTSC) ja virkistystaajuus 50 Hz (PAL) tai 60 Hz (NTSC). Tietokoneella voi yleensä valita jopa 1024x768 resoluution ulosvietäväksi, mutta kaikki Video outin omaa resoluutiota suuremmat resoluutiot skaalataan pienemmäksi, joka tekee kuvasta epäselvää ja hankalaa lukea TV:ssä.

Aiheeseen liittyviä termejä