AfterDawn logo

DV

DV on lyhenne sanoista Digital Video ja se on tallennusmedia ja -formaatti digitaaliselle videolle ja audiolle, jota käytetään videokameroissa.

DV:ssä käytetään videolle Intra Frame -pakkausta lähes häviöttömällä koodekilla ja audio pakataan häviöttömästi, joten formaatti sopii hyvin videon editointiin kuvan ja äänenlaadun puolesta. Ongelmana on suuri tilantarve, sillä minuutti DV-tason videota vie 250 megatavua tilaa.

Video tallennetaan PAL- tai NTSC-resoluutiolla.

Audiona voi käyttää kahden kanavan ja 16-bitin ja 48 kHz näytteenottotaajuuden ääntä tai neljän kanavan ja 12-bitin ja 32 kHz näytteenottotaajuuden ääntä. Kahdella kanavalla on myös mahdollista käyttää 44.1 kHz näytteenottotaajuutta.

Tietokoneelle siirrettäessä on käytössä kahta eri DV AVI -tyyppiä. Type 1 on uudempi versio, siinä audio on tallennettu suoraan videon sisään AVI-määritysten vastaisesti. Type 2 on vastaavasti vanhempi versio, mutta siinä audio on tallennettu AVI-määritysten mukaan, joten sen saa toimimaan helpommin Windows-ohjelmissa (ääniraita on yleensä mukana kahteen kertaan).

Aiheeseen liittyviä termejä

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows
Freeware for Windows
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki