AfterDawn logo

DV

DV on lyhenne sanoista Digital Video ja se on tallennusmedia ja -formaatti digitaaliselle videolle ja audiolle, jota käytetään videokameroissa.

DV:ssä käytetään videolle Intra Frame -pakkausta lähes häviöttömällä koodekilla ja audio pakataan häviöttömästi, joten formaatti sopii hyvin videon editointiin kuvan ja äänenlaadun puolesta. Ongelmana on suuri tilantarve, sillä minuutti DV-tason videota vie 250 megatavua tilaa.

Video tallennetaan PAL- tai NTSC-resoluutiolla.

Audiona voi käyttää kahden kanavan ja 16-bitin ja 48 kHz näytteenottotaajuuden ääntä tai neljän kanavan ja 12-bitin ja 32 kHz näytteenottotaajuuden ääntä. Kahdella kanavalla on myös mahdollista käyttää 44.1 kHz näytteenottotaajuutta.

Tietokoneelle siirrettäessä on käytössä kahta eri DV AVI -tyyppiä. Type 1 on uudempi versio, siinä audio on tallennettu suoraan videon sisään AVI-määritysten vastaisesti. Type 2 on vastaavasti vanhempi versio, mutta siinä audio on tallennettu AVI-määritysten mukaan, joten sen saa toimimaan helpommin Windows-ohjelmissa (ääniraita on yleensä mukana kahteen kertaan).

Aiheeseen liittyviä termejä

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows
Freeware for Windows