AfterDawn logo

BDMV

BDMV on lyhenne sanoista Blu-ray Disc Movie ja se on pääasiassa kaupalliseen käyttöön tarkoitettu standardi, jonka mukaan Blu-ray-videolevy authoroidaan, jotta se toistuu Blu-ray-soittimissa ja PlayStation 3 -pelikonsoleissa.

BDMV:ssä pystyy hyödyntämään sekä interaktiivisia HDMV- että BD-J-ominaisuuksia, joiden avulla saa luotuja menut, käytettyä PiP-ominaisuutta tai ladattua lisää sisältöä internetistä. Kaikki Blu-ray-soittimet eivät kuitenkaan tue kaikkia interaktiivisia ominaisuuksia tai sisällön lataamista internetistä.

BDMV perustuu MPEG-2 Transport Stream -formaatissa oleviin tiedostoihin, joihin on tallennettu Blu-ray-formaatin tukemia audio-, video- tai tekstitysraitoja. Tämän lisäksi levyllä on muita tiedostoja, jotka kertovat miten menut ja soittolistat on tallennettu.

BDMV-materiaalia voi katsella, luoda ja tallentaa Blu-ray-levyille esim. Nero 8 -ohjelmalla. Kaikki Blu-ray-soittimet eivät välttämättä toista BDMV-materiaalia itse luoduilta Blu-ray-levyiltä tai toistamista varten vaaditaan Blu-ray-soittimen firmwaren päivitys.

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows