AfterDawn logo

A-VSB

Advanced-VSB (A-VSB) on ehdotettu laajennus 8VSB-modulaatiotekniikkaan. A-VSB:n tarkoitus on mahdollistaa televisiosignaalin lähettäminen mobiililaitteisiin käyttäen jo olemassa olevaa digitaalista lähetystekniikkaa. Muutoksia tarvitaan ainoastaan lähetyslaitteistoon, mutta lähetykset käyttävät tavallisten digitaalilähetysten kanssa samaa taajuusaluetta niitä kuitenkaan häiritsemättä.

Käytännössä A-VSB vaatii remultipleksereiden lisäämistä lähettimiin, eli uusia lähetintorneja tai lähetystaajuuksia ei tarvita. Lähetyksiin lisätään SRS-koodi (Supplementary Reference Sequence), jonka avulla vastaanottava päätelaite osaa tunnistaa oikean lähdesignaalin. pitää tunnistaa. Tavalliset digi-tv:t eivät huomaa SRS-koodia, joten lisäys ei vaikuta millään tavalla tavallisiin televisiolähetyksiin.

Jo olemassa olevan lähetysverkon ja -taajuuksien hyödyntämisen vuoksi A-VSB on lähettäjille edullinen ratkaisu. Useat muut lähetysratkaisut kärsivät siitä, että lähetykset vaativat joko kokonaan uuden verkon tai olemassa olevien verkkojen kapasiteetin kasvattamista. Luonnollisesti uuden verkon tai taajuusalueen valjastaminen käyttöön on kalliimpaa kuin jo nykyisen verkon tehokkaampi hyödyntäminen.

A-VSB:tä ajetaan läpi Yhdysvaltojen mobiili-tv-standardiksi. Huhtikuussa 2007 se oli vielä ainoa ratkaisu, jota oli esitetty standardisoitavaksi. Samsung ajaa tekniikkaa läpi, ja esitteli sitä mm. vuoden 2007 CES- ja NAB-messuilla.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä termejä

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki